Focus op De Nwe Tijd - De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)

Freek Vielen en De Nwe Tijd
di 23/04/2019 - 20:00
Theater
95' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

Na Benjamin Verdonck en Laura van Dolron focust 30CC nu op de De Nwe Tijd (lees: de Nieuwe Tijd), het theaterhuis onder leiding van makers, spelers en schrijvers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd staat voor eerlijke, poëtische en humoristische voorstellingen en maakt van taal theater.

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelfgehaakte pannenlappen - plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip - een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben, wil hij het liefst stilstaan. En waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

Om 12.15 uur duikt Freek Vielen ook op in 'De Boekenkamer' en vertelt over zijn liefde voor boeken. (op locatie / gratis, mits reservatie / meer info op 30CC.be/boekenkamer)

In de pers

“Een jaloersmakend goed geschreven, inhoudelijk heel rijke monoloog, waarin Vielen in drieëndertig korte, stuk voor stuk boeiende hoofdstukken op een heel natuurlijke manier het verhaal vertelt van het Europa van nu.” (**** RiRo)

Credits

tekst en spel Freek Vielen dramaturgie Rosa Vandervost muziek Harald Austbø kostuums Sabina Kumeling decor en licht Czeslaw de Wijs 


Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen