FOCUS OP BENJAMIN VERDONCK: EVEN I MUST UNDERSTAND IT | WAT IK GRAAG ZOU ZIJN ALS IK NIET WAS WAT IK BEN

Benjamin Verdonck en Willy Thomas
wo 22/02/2017 - 20:00
Laatste tickets
Theater
80'

Ticketprijzen

€ 15

Na 313/misschien wisten zij alles en Global Anatomy werken Willy Thomas en Benjamin Verdonck opnieuw samen aan een voorstelling. De titel is ontleend aan een boek van Césare Bruto.

Césare Bruto is een pseudoniem van Carlos Warnes (1905-1984), een Argentijns journalist die jarenlang columns schreef voor kranten. De schrijfstijl die hij hanteert is komisch en brutaal.

In zijn boek wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben laat hij iemand aan het woord die onverbloemd en met de onvermijdelijke simplismen uiteenzet hoe hij de dingen aan zou pakken mocht hij vakbondsleider zijn, of tandarts, uitvinder, kasteelspook, voorzitter van een vredesconferentie, Sint-Bernardshond, enzovoort.

Benjamin Verdonck en Willy Thomas zien de licht absurde verhalen als een opeenstapeling van pogingen om richting te geven aan een bestaan in een steeds complexere, absurde wereld. Heelal, sneeuw, mens, worst, vuurvliegjes, verbinding, blikje.

“Mijn nonkel Aquilez zegt dat er twee soorten uitvinders zijn: zij die heel hun leven studeren en studeren, en zij die ineens een uitvinding verzinnen en klaar. Ik zou graag een verrassingsuitvinder worden.” (Césare Bruto)

Focus op Benjamin Verdonck:
Benjamin Verdonck behoort tot Vlaanderens meest geëngageerde en veelzijdige artiesten. Hij is acteur van opleiding, maar in zijn werk beweegt hij zich vrij doorheen de podiumkunsten, performance in de publieke ruimte, objectentheater en plastische installatie. Als kunstenaar zoekt Verdonck letterlijk de wereld op. Dit seizoen is Benjamin Verdonck met drie producties en één lezing te gast in 30CC.


In de pers

  • Brutaal en vitaal schouwspel (Gazet van Antwerpen)
  • Over de malloten die we onherroepelijk zijn (Pieter 'T Jonck, Etcetera)
  • Beeld en woord vullen elkaar aan, organisch, harmonieus, ongerijmd, in een spel vol kinderlijke verwondering en melancholie." (Tuur Devens, Theaterkrant****)
  • De geniale maloten in Benjamin Verdonck en Willy Thomas" (Pieter T’Jonck, De Morgen****)
  • Een voorstel tot ontwapening" (Wouter Hillaert, De Standaard***)
  • Wat zou u graag zijn als u niet was wat u bent? (De perfecte vraag voor een meer dan plezant stuk) (focus.knack****)

Credits

van en met Willy Thomas, Benjamin Verdonck naar Césare Bruto vertaling Orlando Verde bewerking Willy Thomas, Benjamin Verdonck dramaturgie Carolina Maciel de França productie Toneelhuis coproductie ARSENAAL/LAZARUS

www.benjamin-verdonck.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 15