Flamingos

Albert Quesada
wo 09/02/2022 - 20:00
Dans
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 16 (rang 2)

In deze hedendaagse flamencovoorstelling gaat de Spaanse choreograaf Albert Quesada op zoek naar de oorsprong en essentie van de flamenco. Wat is de drijvende kracht van deze warmbloedige zang en dans? Hoe breng je die over naar andere lichamen en muzieksoorten?

Op scène geven zeven uitmuntende dansers zich bloot met buitensporige fantasie en energie. Vertrekkend van de complexiteit, intensiteit en passie eigen aan de flamenco leggen ze al dansend en zingend ongegeneerd linken met de popcultuur. Lichamen, verlangens en angsten worden uitgepuurd om een jamsessie vol magie en ‘duende’ uit te lokken. Een ritueel dat duurt tot de vroege ochtend en uitmondt in een uitbundige viering met dans en zang. Vurig, expressief, ontroerend en vol humor. Olé!


Gepresenteerd door STUK.

In de pers

“Flamingos is een show die jeugdigheid en humor uitstraalt, en de relatie die het tot stand brengt tussen de performers is vol verrassingen (...)” (El País)

“Flamingos is een aantrekkelijke extravaganza die de aandacht trekt en vermaakt met een vleugje waanzin en een artistiek concept vol interessante ingrediënten (...)” (Recomana)

Credits

www.acmearts.xyz

choreografie Albert Quesada assistent Claudia SolWat performers Blanca Tolsá, Eliott Marmouset, Mario G. Sáez, Katie Vickers, Laila Tafur, Víctor Pérez Armero, Viktoria Andersson gecreëerd met de performers & Miquel Fiol geluidsontwerp Rafael Cañete, Julián D’Avino, Carlos Parra scenografie & licht Cube.bz kostuums Jorge Dutor, Txell Janot dramaturgie Albert Pérez Hidalgo, Pau Masaló met dank aan Mireia de Querol productie Mercat de les Flors coproductie La Quinzena met de steun van Fundació Pública Teatre de la Llotja artistieke residenties El Graner, Fundació Pública Teatre de la Llotja met de samenwerking van Fundació Banc Sabadell met dank aan Kosmonaut Production foto Alfred Mauve
met de steun van de Ambassade van Spanje - Spain Arts, Science & Culture / Belgium 2022 - Open loket