Finding Willard

Tom Struyf
do 19/01/2023 - 17:30
do 19/01/2023 - 20:30
Theater
30CC/Schouwburg
op het podium
105’

Ticketprijzen

€ 17 - check onze kortingen

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving?
Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden?

Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf per toeval aan in een dorpje bij de grens met Canada, genaamd Willard. Het ligt aan de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de verhalen van mensen die er wonen en een piepkleine kerkgemeenschap, ontdekt Tom een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepend avontuur waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Finding Willard is een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Het publiek zit op drie tribunes rondom een maquette van Willard, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt.

Toms nieuwe werk wordt een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere voorstellingen, zoals Vergeetstuk en De Tatiana Aarons Experience, waarin Tom zijn fascinatie voor een plaats en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis – en zo een nieuw verhaal construeert.

Tom Struyf is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. Zijn voorstellingen bevinden zich op het snijpunt tussen theater, documentaire en lecture performance. Het publiek maakt vaak deel van Toms persoonlijke zoektocht. Hij stelt de werkelijkheid in vraag vanuit de observatie van een wereld waarin fictie en realiteit steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn. Theater is daarom Toms perfecte speeltuin, omdat hij er eindeloos kan goochelen met wat waar en niet waar is. Tom is gefascineerd door onze verhouding tot verleden en toekomst in een snel evoluerende wereld, net als door de invloed van verandering op mensen en gemeenschappen op kleine en grote schaal.

In de pers

  • Theatermaker Tom Struyf maakt voorstelling over Amerikaans dorp: ‘Het voelde alsof ik in een rare film was beland’ - demorgen.be

Credits

www.tomstruyf.be

concept, tekst & spel Tom Struyf cocreatie Fien Leysen en Willem De Maeseneer camera & technische supervisie Geert De Vleesschauwer montage Geert De Vleesschauwer en Fien Leysen muziek Bert Hornikx vormgeving & installatie Manu Siebens productie Tatiana Aarons vzw coproductie Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT Festival, Productiehuis TR, detheatermaker, deSingel, De Werft Geel en De Grote Post Oostende met steun van de Vlaamse overheid en Stuifzand foto Fien Leysen

Kijk ook eens bij:

Double Bill: into the oceans - Out of the blue

Silke Huysmans & Hannes Dereere | CAMPO
do 20/04/2023 - 20:30