EUTHANASIE MET BARBARA EN STEFANIE

Lucinda Ra & De Werf
vr 14/10/2016 - 20:00
Theater
90'

Ticketprijzen

€ 15

De Oude Man en het kind Mimi Schmidt zoeken op een muzikale, beeldende en dansende wijze het moment van stilvallen op, wat de dood tenslotte is. Poëzie, een spuit en dada.

Barbara en Stefanie waren getuige van een euthanasie in hun nabije familie. De afgelopen twee jaar keerden ze het thema binnenstebuiten aan de hand van gesprekken met experts, dichters, kinderen, bejaarden, theatermakers en muzikanten. De voorstelling is geen biografie of pleidooi voor of tegen, maar een verbeelding over hoe de dood eruitziet.

  • met nagesprek De Stand der Dingen

Na de voorstelling ben je welkom in de foyer voor het nagesprek met Lucinda Ra, Nelde Annke (diensthoofd Geriatrie en lid van de commissie medische ethiek ziekenhuis Heilig Hart) en Jan Van Eijgen (student geneeskunde). Moderator is Simon Grymonprez (VETO)

thema nagesprek:

In België is het wettelijk mogelijk om het tijdstip van je eigen levenseinde – onder strikte voorwaarde – te kiezen. Het onderwerp blijft voor heftig publiek debat zorgen. Hoe verandert dit debat ons beeld van de dood? Wat zegt euthanasie over onze westerse kijk op sterven?

In de pers

“Een voorstelling die je tot onderstebovenvallende tranen toe beroert, en de hartspier anderhalf uur lam legt.” (**** Het Nieuwsblad)
"Barbara en Stefanie dragen met dit theaterstuk bij tot het bespreekbaar maken van euthanasie, tot het spreken over de dood als deel van het leven" (LEIF West-Vlaanderen)

Credits

concept en spel Barbara en Stefanie Claes spel Philippe Flachet dans derwisjdanser Osman Catik muziek Jeroen Van Herzeele (tenorsaxofoon) en Winne Clement (fujara) in samenwerking met Het Bos en d.e.t.h.e.a.t.e.r.m.a.k.e.r.

euthanasiemetbarbaraenstefanie.wordpress.com
www.standderdingen.be

Ticketprijzen

€ 15