ERNST

vzw LICHTERLOH
vr 11/10/2019 - 20:00 Tickets
Theater
90'

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Sedert generaties tot op de dag van vandaag herhaalt zich in een oud kasteel steeds hetzelfde verhaal: kinderen groeien gelukkig met elkaar op. Als ze volwassen zijn wordt het kasteel slechts aan één onder hen overgedragen. Op dat moment neemt in elke generatie iets tussen hen plaats dat de kinderen de ERNST noemen. Als ERNST opduikt wordt het bezit het allerbelangrijkste en de liefde vergeten. Dat verdeelt de familie elke keer, maar toch blijven ze aan elkaar gebonden door het kasteel. Hoewel ze elkaar nu haten, moeten ze verder samenleven, opnieuw kinderen krijgen en grootbrengen en het kasteel aan een nieuwe overnemer overgeven. Door het constante opduiken van ERNST is de overgave van het kasteel een vloek geworden.

Wat zich als een sprookje laat lezen, is een waar gebeurd familieconflict dat intussen is vastgelopen voor de rechtbank. De theatermaakster Gitty von Gandar (pseudoniem) wil haar autobiografische conflict onderzoeken en nagaan of ze ERNST kan bestrijden met KUNST. Om de diverse situaties van het conflict experimenteel te kunnen doorspelen, heeft Gitty een groep verzameld van modelbouwers en filmmakers, performers en een circusartiest. ERNST is een voorstelling op het snijvlak van documentaire en fictie; theater, circus en film.


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

Credits

van en met Gitty van Gandar, Ivo Kuyl, Nikolas Lestaeghe, Gianna Sutterlet, Laura Vandewynckel, Johanna Vanhaecke productie vzw LICHTERLOH co-productie C-Takt, Centre des Arts Scéniques, Stadttheater Augsburg & 30 CC Leuven met dank aan Circuscentrum Vlaanderen, Platform ‚Shoulder to Shoulder’, RITCS Brussel, GC de Kroon , Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Veronka Köver & Maarten Dirickx.