Elsewhere#7 - Douglas Firs

di 21/11/2017 - 20:30
Muziek, Pop & Rock

Ticketprijzen

€ 12 (VVK) - €14 (kassa)
€ 2 korting op VVK en Kassa voor KU Leuven Cultuurkaarthouders

Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs aka de Gentse Ryan Adams raakte veel gevoelige snaren met zijn hits Pretty Legs and Things to Do, Caroline en Don't Buy The House.

Voor zijn derde album Hinges of Luck trok hij naar New York en Canada en startte een nieuw hoofdstuk. Het vertrouwde recept van ontroerende melodieën en rauwe roots rock blijft, maar hij voegt er ook heel nieuw parfum aan toe. De single Shine em up Sadie licht al een tip van de sluier toe: zijn nieuwe geluid is een pak meer uptempo en gedrevener dan voordien.

muzikanten album: Gertjan Van Hellemont - Sem Van Hellemont (piano) - Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) (bas) - Laurens Billiet (drums) - Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) (synth-wizard)

Het concert in AB Brussel is uitverkocht. Leuven volgt snel?

rondleiding 19.00 uur - concert 20.30 uur

Elsewhere rondleiding

Elsewhere is een nieuwe reeks concerten op buitengewone locaties in de stad met artiesten wiens werk zich situeert op de grens tussen muziek en geluidskunst.

Voor deze reeks werken we samen met STUK, KU Leuven Dienst Cultuur en Erfgoedcel Leuven. Samen dompelen we plekken die minder toegankelijk zijn - maar die een eigen verhaal hebben - onder in de juiste muzikale sfeer. Voor aanvang van het concert krijg je de mogelijkheid om een rondleiding te volgen.

In onze Predikherenkerk komt de intieme én dynamische sound van Douglas Firs volledig tot zijn recht, mede door de warme galm en de gotische sfeer .

vertrek: 19.00 uur >> inschrijven via de Erfgoedcel

In de pers

Douglas Firs - Hinges of Luck

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 12 (VVK) - €14 (kassa)
€ 2 korting op VVK en Kassa voor KU Leuven Cultuurkaarthouders