Electric Life

fABULEUS/ Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans
za 22/04/2023 - 20:30
zo 23/04/2023 - 16:00
Overdag, Stadsgezelschap, Nieuw talent
60'
ook geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Locatiewijziging
Door verbouwingswerken in STUK gaat voorstelling door in Manhattan ipv STUK.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

----

Choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom nemen Stravinsky’s meesterwerk Petrouchka als inspiratiebron voor een nieuwe danscreatie met negen jongeren tussen 15 en 24 jaar.

Niet de oorspronkelijke balletversie uit 1911 is het vertrekpunt, maar wel een zoektocht naar de onverkende werelden in de muziek. Stravinsky’s compositie zit vol contrasten: zonder overgang beland je van de ene sfeer in de andere. Die directheid is typerend voor de moderne mens aan het begin van de vorige eeuw, waarin elektriciteit en machines het straatbeeld veranderen en het leven in alle opzichten onder stroom komt te staan. Electric Life zoekt uit welke plaats ons lichaam nu nog heeft in ons gedigitaliseerde leven.

In de pers

  • Wat een lichte, dynamische en intelligente dansvoorstelling.” (**** De Standaard)
  • Electric Life is ook een opvallend lichte, frisse en kleurrijke voorstelling. Dat is voor een groot deel de verdienste van de dansers zelf die een zichtbaar plezier vinden in het bewegen en die ook op een mooie manier samen op het podium staan.” (E-tcetera)
  • “De choreografen weten met deze jonge dansers de (bijwijlen) weerbarstige muziek en bewegingen tot een symbiotisch esthetisch geheel te combineren, verrassend en steeds boeiend. Het lichaam is misschien dan wel een machine, de negen dansers hebben dat volledig onder controle.” (Theaterkrant)

Credits

www.fabuleus.be/electric-life

choreografie Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom dans Nolan Decreton, Lauryn De Ruyck, Kiko Labarque-Persyn, Celien Mertens, Louis Staquet, Annabel Van Acker, Tess Van der Sanden, Maïté van Genugten en Lennert Vanhove muziek Igor Stravinsky, Alain Franco en Raphaël Hénard muziekdramaturgie Alain Franco kostuums Alexandra Sebbag assistentie Kostuums Nina Souquet en Tommie Yanez licht Kurt Lefevre productie fABULEUS coproductie Perpodium, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge en STUK Leuven met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid muziek met instemming van Boosey & Hawkes Music Publishers Limited foto Clara Hermans

Kijk ook eens bij:

Wat was en wat nu

fABULEUS / Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk
vr 12/05/2023 - 19:00
do 19/01/2023 - 20:30
Geannuleerd
vr 20/01/2023 - 19:00
Geannuleerd