Ekki Hugsa 360° (video)

Ólafur Arnalds en Torsten Posselt
wo 01/12/2021 - 20:30
Uitverkocht
wo 01/12/2021 - 22:00
Uitverkocht
vr 26/11/2021 - 20:30 Tickets
vr 26/11/2021 - 22:00 Tickets
Muziek, Film, Modern klassiek
Jongeren (12+)
40'

Ticketprijzen

  € 14 - € 10 STUKkaart & Cultuurkaart KU Leuven - geen andere kortingen

  Extra voorstellingen

  Ter vervanging van Hydrogen Sea komen er op 26 november twee extra screenings van Ekki Hugsa 360, de 360°-video van Ólafur Arnalds & Torsten Posselt

  ---

  De wereldberoemde IJslandse componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds en de Berlijnse designer Torsten Posselt slaan de handen in elkaar voor een transcendentale, audiovisuele planetariumvoorstelling. Het duo wil een tegengif bieden voor de hectische wereld van vandaag.

  Ekki hugsa is IJslands voor ‘denk niet na’, een boodschap die Arnalds op het juiste moment in zijn leven kreeg: “Een paar jaar geleden ging ik door een moeilijke periode in mijn leven, ik leed aan angsten. Op een avond namen vrienden me mee naar een interactieve theatervoorstelling om mijn gedachten te verzetten. Tijdens de voorstelling keek een van de acteurs me aan, krabbelde haastig iets op een stuk papier en overhandigde het aan mij. De boodschap luidde: ‘Ekki hugsa’! Dat moment inspireerde het grootste deel van mijn werk in de afgelopen jaren.”

  Arnalds en Posselt wilden dan ook geen bombastische spektakelvoorstelling maken, maar eerder een stapje terug zetten en een meditatieve reis creëren die het publiek toelaat gewoon aanwezig te zijn in het moment. “Ekki Hugsa is een reis in het niet-denken”, zegt Posselt.

  Muzikaal werkt Arnalds verder op de technieken die hij gebruikte op zijn meest recente album re:member (2018). Hiervoor ontwikkelde hij software waarbij twee zelfspelende piano’s reageren op een derde piano, die door Arnalds zelf wordt bespeeld. Dit resulteert in buitenaardse klanktexturen, die goed passen bij de betoverende 360° beelden van Posselt.

  Leun achterover in je stoel, geef je oren en ogen de kost en stop met denken. ‘Ekki hugsa!’

  360°-video (Arnalds speelt niet live)
  Zittende film achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten!

  KNAL! Planetarium Music Festival

  Wat heeft het universum voor ons in petto? En hoe kijken kunstenaars naar deze oneindige leegte, haar mysteries en gevaren?

  KNAL! Planetarium Music Festival presenteert een reeks audiovisuele reizen door de kosmos op zoek naar antwoorden. In een gigantische ‘dome’ zal je ondergedompeld worden in immersieve concerten, video's en performances met het universum als inspiratiebron. Dankzij zijn 360°-projectie en surround-geluid beleef je een onvergetelijke kosmische ervaring. Het programma wordt gecureerd door diverse Leuvense muziekpartners en gaat van elektronisch experiment over klassiek tot popmuziek.

  van 25 november tot en met 5 december 2021 > www.knalfestival.be

  Bekijk en luister online

  KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Alles draait om verwondering.