Een middag met Ilja Leonard Pfeijffer

ma 01/04/2019 - 12:15 Tickets
75'
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

€ 8 - € 1,60 met UiTPAS met reductietarief

De succesvolle Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer brak door met 'La Superba', zijn bekroonde roman over zijn geliefde Genua. Nu is er zijn magnum opus 'Grand Hotel Europa'.

In dat illustere, maar in verval geraakte, hotel reconstrueert de schrijver zijn meeslepende romance met Clio. Zijn fascinatie voor de mysteries van dit hotel en zijn memorabele personages groeit pagina per pagina.
Grand Hotel Europa is een theatrale en lyrische roman over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. In het oude continent is zoveel verleden dat er voor toekomst geen plaats meer lijkt.

  • De auteur gaat over dit boek in gesprek VRT journalist Annelies Van Herck.
  • Met professor Luuk van Middelaar gaan we dieper in op de uitdagingen van Europa, een belangrijk thema in het boek.
  • inleiding: door Stephane Symons, hoofddocent cultuurfilosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven, en coördinator van het Feest van de Filosofie.
  • Nadien is er een boekenverkoop voorzien door Barbóék en een signeersessie.

Inmiddels is het boek genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en is Ilja Leonard Pfeijffer één van de hoofdgasten bij 'Saint Amour'.

Deze middagactiviteit betekent ook de start van de Maand van de Filosofie met als orgelpunt het Feest van de Filosofie op 6 april a.s.

In de pers

  • “Grand Hotel Europa deinst nergens voor terug, wil imponeren en imponeert. Het is die grote-grotere-grootste greep die de roman tot een verbluffend meesterstuk maakt. Het is bovendien een heerlijk boek, dat je leest met een gretigheid die almaar koortsachtiger wordt. Pfeijffer ving de tijdgeest en dient hem hier onweerstaanbaar op. Hij heeft de roman van het jaar geschreven” - *****NRC Handelsblad
  • “Grand Hotel Europa is niet alleen een overrompelende leeservaring, Pfeijffer zadelt je ook op met tonnen denkstof. Wie doet het hem na in de huidige Nederlandse literatuur, met zo’n grote greep de tijdgeest het vuur aan de schenen leggen en een lange neus maken tegen al die brave, petieterige romannetjes vol first world problems?” - De Morgen
  • “Elke zin in Grand Hotel Europa is gedoopt in zowel heimwee als ongerustheid.” - De Standaard
  • “Ondanks het beladen onderwerp leest zijn grote Europaroman als een trein.” - De Tijd

Credits

een initiatief van Leuven Leest in samenwerking met HIW, 30CC en de Bib Leuven