Ed Harcourt & Fiona Brice (UK)

Support: Julia Kent (CA)

wo 05/02/2020 - 20:00 Tickets
Muziek, Klassiek
140' '(inclusief pauze)

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2)

check onze  kortingen

  • Ed Harcourt is terug. Zijn debuut 'Here Be Monsters' leverde hem in 2001 een Mercury Prize op, maar dat succes kon hij met de daaropvolgende platen niet evenaren. In 2017 keerde de singer-songwriter terug met 'Furnaces', het meest ambitieuze album van zijn carrière. Reflectie, woede, welsprekendheid: Harcourt heeft een indringende kijk op de wereld rondom ons. Het album bevestigt de klasse van deze unieke, atypische songwriter en multi-instrumentalist.
  • Aan zijn zijde verwelkomen we violiste Fiona Brice , vorig jaar nog te gast op onze 'The Sound of V(iolin)'. Zij volgde een klassieke opleiding, maar voelde zich al snel aangetrokken tot popmuziek. Ze staat mee op het podium bij Placebo, John Grant en Roy Harper. En ze schreef arrangementen voor onder meer Anna Calvi en Midlake.
  • Celliste Julia Kent (Antony and the Johnsons) is terug in Leuven. Met gelaagde cellopartijen, elektronica en veldopnames kleurt ze haar neoklassieke composities met thema’s als vergankelijkheid en kwetsbaarheid. Ze presenteert haar recentste album 'Temporal', dat werd bedolven onder de lovende kritieken. Wederom een plaat waarbij je stil wordt en de beelden absorbeert.

Voer voor fans van Tom Waits, Nick Cave en Jeff Buckley.

Credits

in samenwerking met De Warande Turnhout, De Spil Roeselare en CCHA