Eclectica

Gwen Cresens Quartet
za 17/10/2020 - 19:00
za 17/10/2020 - 21:00
Geannuleerd
Muziek, Jazz, Klassiek, Tango
60'

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - €16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

De voorstelling van 21.00 uur wordt geannuleerd. Tickethouders worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht.

Onze auto is Duits, de tv Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en de groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één. Eclectica.

Zo eclectisch sprokkelt accordeonist Gwen Cresens ook zijn materiaal bij elkaar. In de muziek zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie. De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.

Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisatoren. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent. Gwen Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazzmusici van het allermooiste allooi: pianist Bart Van Caenegem (De Frivole Framboos en Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel (Jack Van Poll Trio en Marjan Van Rompay Group) en drummer Matthias De Waele (Stéphane Mercier en De Looze-Machtel-De Waele Trio) die in New York van de besten de stiel ging leren.

Samen brengen ze Cresens’ composities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel en Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. De accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen. Het woord ‘genre’ wordt overbodig. De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek, zoals steeds. Alles in één. Eclectica.

> programmablad

In de pers

Eclectica, het nieuwe album van het Gwen Cresens kwartet, verbindt genres en culturen, werkelijkheid en dromen. - Clubkultuur

Credits

met Gwen Cresens (accordeon, bandoneon), Bart Van Caenegem (piano), Matthias De Waele (drums) en Janos Bruneel (contrabas)

www.gwencresens.com