DUIK 16-18 Aflevering 1 DE AFVAART (Van heijnde en ver/Mont 3012/Elevation)

Max Last
za 01/10/2016 - 16:00 Tickets
zo 02/10/2016 - 14:00 Tickets
Theater

Ticketprijzen

€ 6, inclusief maaltijd en een drankje
samenkomst op OPEK plein

of bestel via de 30CC ticketlijn

DUIK 16-18 is een stadsbreed project van het Leuvense gezelschap Max Last. Samen met verschillende sociale, economische en artistieke partners zetten ze een co-creatief traject op waarin de Vaartkom én zijn bewoners centraal staan. Drie jaar lang brengt het project (buurt)bewoners, bedrijven en kunstenaars in dialoog over vorm en inhoud. De verhalen, angsten en dromen rond de Vaartkom komen in 9 afleveringen aan bod. Wat de uitkomst is, wordt niet op voorhand bepaald. Zit er echt een stoppeke in de Vaart en kan de Burgemeester dat eruit trekken? Hoe kan de Leuvense bevolking dat verhinderen?

AFLEVERING 1: DE AFVAART (Van heijnde en ver/Mont 3012/Elevation)

De eerste aflevering van DUIK 16-18 komt voort uit een intense samenwerking tussen de mensen die vlak bij elkaar én de vaart wonen: mensen van het buurtcentrum Wilsele-Dorp, de werknemers van Albert Heijn Leuven en de bewoners van residentie Waterside. Kunstenaars Didi de Paris, Jo Zanders, Cedric Denayer en Martine Van Rensbergen (van Cie Tartaren) en Beersmans & Monserez (van Max Last) bieden artistiek weerwerk. Muziek, tekst en veel dada is het resultaat. Laat je onderdompelen in nostalgische vertellingen en geniet van het feestgedruis met lekker eten en drinken. Heel misschien vinden we wel dat stoppeke dat de Vaart kan laten leeglopen…

PRAKTISCHE INFO:
ZA 1/10 16.00 uur-21.00 uur
Aansluitend kan er gedanst worden op ons Vaartbal bij Albert Heijn.

ZO 2/10 14.00-19.30 uur
We starten op het OPEK plein.

In Eigen Kweek zetten we talent van eigen bodem in de kijker. Deze lokale professionele makers vertellen na de voorstelling over hun inspiratie en leven. Wat betekent het om als cultuurmaker in Leuven te wonen of op te groeien? In welke mate heeft dit invloed op wat zij maken? Of net niet?

AFLEVERING 2: Levend Monument voor DUIK: VIS OP HET DROGE (Klim-groei-Sport-vis)

Voor aflevering 2 werkt Max Last o.a. samen met Leren Ondernemen (de sociaal-artistieke organisatie uit de Valkerijgang) en lichtkunstenaar Maarten Vanermen die resideert in Cas-Co. Samen met kunstenaar Menno Vandevelde bouwen de buurtbewoners, opa’s en oma’s, jongeren van de Kettebende, (jonge) moeders en vaders, jongeren van Den Tube en vele anderen hun droomvis aan de Vaart.

Arktos bouwt ook de eerste amfibie-waterfiets!

Zondag 30 oktober vanaf 17.30 uur. Vanaf 16 uur ben je al welkom voor de feestelijke opening van het Duikmonument.

Exacte informatie over aflevering 2 en Monument volgt op maxlast.be/duik

Credits

concept Max Last coproductie 30CC in samenwerking met buurtcentrum Wilsele-dorp, Jo Zanders, Didi de Paris, Cie Tartaren (Cedric Denayer en Martine Van Rensbergen) en Beersmans & Monserez, stadsfestival 500 jaar Utopia met steun van de Vlaamse Overheid en stad Leuven foto Vicky Bogaert logo Wies Hermans/Fuut

www.maxlast.be

in het kader van het stadsfestival 500 jaar Utopia