DROMFest 23

Drums doen Leuven daveren

DeBATTERIJ United – Schelpenman – Remork & Karkaba - DROM
za 22/04/2023 - 16:00
gratis
za 22/04/2023 - 18:00
gratis
Overdag, Gratis
Martelarenplein
+ Engels Plein
6 uur (16.00 uur: start Martelarenplein - 18.00-24.00 uur: Engels Plein)
Dit evenement is gratis

DROM is een Leuvense percussiegroep onder de vleugels van DeBATTERIJ en onder leiding van percussionist & instrumentenbouwer Jo Zanders. Deze ruim dertigkoppige onontkoombare groovemachine buldert of fluistert met hun zelfgebouwde drums en raakt hierbij lijf, hart & leden.

Op Martelarenplein

  • De aftrap wordt om 16.00 uur gegeven op het Martelarenplein door “DeBATTERIJ United”. Dit meer-dan-100-koppig drumorkest bestaat uit percussionisten uit Leuven, Diest, Brussel & La Louvière. Al deze muzikanten – van alle leeftijden – hebben de laatste jaren met DeBATTERIJ samengewerkt en bundelen op dit DROMFest hun krachten. Het optreden op het Martelarenplein is tevens de generale repetitie voor het avondprogramma. We gaan er immers van uit dat het tot stand zien komen van zo’n groep voor het publiek even boeiend is dan het optreden zelf.

Op Engels Plein

  • In de vooravond verkassen we naar het Engels plein. We starten om 18.00 uur met het duo Zanders & Mishalle dat zich met de hulp van DROM als een drietrapsraket ontpopt tot de massieve sound van DeBATTERIJ United. Inclusief extra gasten.
  • Om 19.00 uur is het aan Schelpenman. Sinds 2014 schuimt Antoine rommelmarkten af op zoek naar schelpen die hij vervolgens omvormt tot blaasinstrumenten. Elke schelp heeft zijn eigen klank. In zijn zoektocht naar de perfecte harmonie, ontpopt hij zich tot een ware klankenalchemist en creëert hij zijn eigen muziek met deze oeroude instrumenten.
  • Om 20.00 uur neemt Remork & Karkaba over. Remork & Karkaba is een unieke fanfare die bestaat uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie. Ze slepen jong en oud, van her en der, moeiteloos mee met hun stevige fanfareriffs die genereus worden uitgestrooid op gnawa-percussie, zang en dans. De groep speelt een mix van traditionele nummers uit Marokko en originele composities van Luc Mishalle.
  • Om 21.00 uur is het aan DROM voor hun eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. Hun in binnen- en buitenland inmiddels goed gerodeerde set wordt aangevuld met nieuw materiaal en voor de gelegenheid wordt er samengewerkt met de blazers van Remork & Karkaba.
  • Huis-DJ Daphné neemt tenslotte over om de danslustigen op hun wenken te bedienen.

Deze editie van het DROMFest speelt zich af binnen het kader van Warm Alarm. Je kan in de bulderende drums de spreekwoordelijke alarmbel horen (ook op de klimaatmarsen is DROM geen onbekende) of het naderend onheil ontwaren, maar uiteindelijk zal toch de kracht van het getal, de verbinding tussen de drummers en de vreugde van het publiek bijblijven.

Percussionist en instrumentenbouwer Jo Zanders is de drijvende kracht achter De BATTERIJ. Originele drums en grooves vinden hun weg naar het publiek, ongeacht of dit zich nu in een klaslokaal, op een straatfeest of festival bevindt. Zowel lokaal als globaal, van de Leuvense Ridderbuurt tot Kinshasa.

Credits

www.debatterij.be

Kijk ook eens bij:

do 20/04/2023 - 8:00 - 20:00
vr 21/04/2023 - 8:00 - 20:00
za 22/04/2023 - 8:00 - 20:00
zo 23/04/2023 - 8:00 - 20:00