Double bill: Derek Gripper (ZA) / Indré (LI)

wo 24/04/2019 - 20:00
Muziek, World

Ticketprijzen

€ 18

check onze kortingen

Opgelet programmawijziging: Solo is ziek en kan jammer genoeg niet naar België reizen voor het concert. Indré zal wel optreden en Derek Gripper speelt een langere set. Tickethouders werden persoonlijk verwittigd.

Derek Gripper

De Zuid-Afrikaanse gitarist Derek Gripper raakte gefascineerd door de klank van de kora en vooral door kora-virtoos Toumani Diabate. Hij vertaalde diens unieke speelstijl en klankenwereld naar de zessnarige klassieke gitaar en creeerde zo een compleet nieuw repertoire. John Williams meets donker Afrika … een ontdekking.

Solo & Indré

Griot- en kora-speler Solo Cissokho en de kankles-speelster Indre Jurgeleviciute combineren in dit concert de warmte en de speelsheid van het zuidelijke halfrond met de melancholie en de rust van het noorden. De nylonsnaren van de kora en de stalen snaren van de kankles laten hun schitterende klanken op een zeer aangename manier door elkaar golven. De interactieve conversatie is opgebouwd rond de vrolijke, korrelige stem van Solo en soms de wat ingetogener zang van Indre.

Ticketprijzen

€ 18

check onze kortingen