Double bill: Dans Dans / Julian Lage Trio (US)

do 21/03/2019 - 20:00
Muziek, Jazz, Festival

Ticketprijzen

 • EARLY BIRD tot 31 december 2018: € 15 - € 3 met UiTPAS met kansentarief
  gebruik Actiecode BIRD bij je bestelling
 • VVK: € 18 - € 16 met Cultuurkaart KU Leuven - € 3,60 met UiTPAS met kansentarief
 • KASSA: € 21 - € 19 met Cultuurkaart KU Leuven - € 4,20 met UiTPAS met kansentarief

Dans Dans – de band van Bert Dockx (Flying Horseman), Frederic Jacques (bassist bij Mark Lanegan en frontman van Lyenn) en Steven Cassiers (multi-instrumentalist bij Dez Mona en DAAU) – wordt regelmatig getipt als een van de meest opwindende Belgische projecten. Inmiddels heeft de groep een livereputatie opgebouwd tot ver buiten onze landsgrenzen.

In 2012 debuteerde het trio met een titelloos album dat op slag een cultklassieker werd. Het album bevatte eigenzinnige versies van songs van Nick Drake (het wondermooie en uitgepuurde 'River Man') en composities van Sonny Rollins, Sun Ra en Thelonious Monk. Door zijn eigengereide aanpak sloopte Dans Dans meteen in één ruk de muurtjes tussen de Belgische jazz, pop en rock scene.

Via Discogs gaan sommige exemplaren van het debuut tot 100 euro. Op vraag van de fans wordt de plaat nu opnieuw op vinyl uitgebracht. Deze re-issue wordt alvast gevierd in Leuven waarbij het trio zijn debuut integraal zal spelen, aangevuld met een greep uit hun uitgebreide back catalogue.

JULIAN LAGE TRIO (US)

Gitarist Julian Lage wordt al twintig jaar geprezen. Wat opmerkelijk is, want hij is pas net dertig. Als tienjarige stond hij samen met Carlos Santana op het podium, op twaalfjarige leeftijd speelde hij samen met Gary Burton tijdens de Grammy’s, kwam onder de hoede van meestergitarist Jim Hall en op zijn vijftiende begon hij zijn studie aan Stanford University.

In recente jaren heeft hij de belofte van zijn uitzonderlijke jeugd ingelost en de jazz-gitaarwereld omvergeblazen. Met twee Grammy-nominaties op zak, combineert hij zijn zinderende spel en melodische muziekelementen uit de pre-bebop, folkmuziek en swing met een lichte rock-feel. Zijn onpretentieuze stijl verhult een technische begaafdheid die vrijwel onmogelijk te evenaren is.

Tegenwoordig wordt Julian Lage zelf gezien als toonaangevend gitarist, zowel in meer traditionele country- en jazzkringen als in de avant-garde. Hij speelt in de band van Chris Thile (o.a. Brad Mehldau en The Punch Brothers) in diens programma 'Live from Here' en werkt regelmatig samen met de eigenzinnige componist John Zorn. In juni 2018 werd Lage nog verkozen tot Rising Star Jazz Artist in de beroemde Downbeat Critics Poll 2018.

In de pers

pers over Dans Dans

 • “Psychedelische rock van eigen bodem, die bovendien ook nog apart en verfrissend klinkt: daar worden we een klein beetje wild van.” (enola.be over de debuutplaat)
 • “Een bezwerende trip die je van de ene verrassing naar de andere loodst. Verplichte kost voor al wie oren heeft.” (Dirk Steenhaut over ‘I/II’ – Cobra.be)

pers over Julian Lage

 • ‘A virtuosic swirl of twangy textures and gritty grooves that cry Americana with a postmodern twist’ (Downbeat over Modern Lore).
 • ‘He doesn’t need to hide behind effects’ (Jazz Wise).

Credits

Dans Dans Bert Dockx (gitaar), Fred Lyenn Jacques (bass) en Steven Cassiers (drums)
Julian Lage Trio Julian Lage (gitaar), Jorge Roeder (bas) en Eric Doob (drums)
in samenwerking met Uur Kultuur KU Leuven

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

 • EARLY BIRD tot 31 december 2018: € 15 - € 3 met UiTPAS met kansentarief
  gebruik Actiecode BIRD bij je bestelling
 • VVK: € 18 - € 16 met Cultuurkaart KU Leuven - € 3,60 met UiTPAS met kansentarief
 • KASSA: € 21 - € 19 met Cultuurkaart KU Leuven - € 4,20 met UiTPAS met kansentarief