Double bill: BigMouth / SmallWar (DeGroteMonD/ DeKleineOorlog)

Valentijn Dhaenens en SKaGeN / Richard Jordan Productions
wo 26/09/2018 - 20:00
do 27/09/2018 - 20:00
vr 28/09/2018 - 20:00
Theater
75' (Bigmouth) - 25' pauze - 65' (SmallWar)

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

BigMouth (DeGroteMond) en SmallWar (DeKleineOorlog) wordt gespeeld in de internationale versie. Hoofdzakelijk Engels gesproken, met Nederlandse en Franse ondertitels. Tickethouders worden persoonlijk verwittigd.

BigMouth (DeGroteMond)

Valentijn Dhaenens brengt in 'BigMouth' een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningspeech, de grafrede... Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet. Ze is een mooie leugen voor hem die de wereldmacht ambieert, of de hand van zijn geliefde begeert. 

'DeGroteMond' speelde als 'Bigmouth' ondertussen meer dan 300 keer en dat in 25 landen. De productie kreeg ontelbare lovende 5-sterren recensies en internationale prijzen

In 2018 sluit acteur Valentijn dit verhaal, na exact 10 jaar, af met een slot-tournee. Hij doet dit niet zomaar. 'DeGroteMond' wordt op één avond sàmen gepresenteerd met 'DeKleineOorlog', een monoloog die Valentijn Dhaenens enkele jaren later maakte en die sindsdien, net als 'BigMouth' een ongezien internationaal parcours kende als 'SmallWar'.

SmallWar (DeKleineOorlog)

 In SKaGeNs 'DegroteMond’ werd met behulp van historische toespraken van wereldleiders de massa bespeeld, die zo aanstuurden op oorlog. 'DeKleineOorlog' brengt de keerzijde van de medaille. Want wat zijn de gevolgen van die opzwepende woorden voor de gewone man in de straat? Wat met de mensen die de daad bij het woord (moeten) voegen? Dhaenens neemt terug het woord en zoomt in op een veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een cynische verpleegster, een deserteur, een op- en afrijdende ambulancier, een verslagen dokter-chirurg, … ze brengen allemaal hun eerlijke verhaal.

Met één ticket beleef je op één avond beide succesmonologen van en met Valentijn Dhaenens.


Credits

concept en spel Valentijn Dhaenens licht- en geluidsontwerp Jeroen Wuyts kostuumontwerp Barbara De Laere productie SKaGeN, Richard Jordan Productions, Theatre Royal Plymouth, STUK, De Tijd, Villanella & DE Studio 

www.skagen.be


Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen