Dier

Tom Struyf
zo 11/10/2020 - 15:00
Theater, Dans, Familie
55' - zonder pauze
8 - 10 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Een olifantenmoeder rouwt urenlang bij het lichaam van haar overleden kalf.
Een mier verzorgt in het heetst van de strijd een zwaargewonde soortgenoot.
Een aap in de dierentuin gaat in hongerstaking omdat zijn buurman lekkerder eten krijgt dan hij zelf.
Een kat en een mus zijn onafscheidelijke vrienden.

Dier is een theatervoorstelling over dieren die op mensen lijken, en mensen die op dieren lijken. Dier gaat over het genie van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord.

Dier is diepgravend, maar ook lichtvoetig en geestig en balanceert op de grens tussen performance en documentaire. De voorstelling is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die op mensen lijken, van mensen die op dieren lijken en op fragmenten uit interviews met biologen en gedragswetenschappers.

Dier gaat over de schoonheid van de vergissing, over de oerkracht van het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, over de verhouding tussen mens en dier en de verbondenheid met onze eigen natuur. Live spelen twee acteurs met wat er in de filmpjes te zien is: ze interpreteren en proberen uit, spelen met elkaar situaties na en verwonderen zich over de uitkomst. Ondertussen hoor je flarden van verhalen van gedragswetenschappers, biologen en kunstenaars als Bas Haring, Matthijs Schouten, Dirk Draulans, Astrid Elburg en Tinkebell.

> programmablad

Bij de Bink!-voorstellingen vragen we met aandrang om te letten op de vermelde minimumleeftijd.
Daarmee willen we de kinderen, de ouders en de spelers een aangename voorstelling bezorgen.

Credits

concept Tom Struyf spel Hanne Struyf en Tom Struyf interviews op film Charel Van Riet en Joske Van Tiggelt (dierenliefhebbers), Astrid Elburg (gedragswetenschapper), Bas Haring (filosoof), Dirk Draulans (bioloog), Matthijs Schouten (ecoloog en filosoof), Ruben Vandewalle (boer en slager), Tinkebell (kunstenares) muziek William Bakker eindregie Suze Milius cocreatie Willem De Maeseneer en Judith De Joode kostuums Johanna Trudzinski camera en montage Geert De Vleeschauwer techniek Klaar Vermeulen vormgeving Johan Moonen productie WATMARSWAS coproductie Productiehuis Theater Rotterdam, Tweetakt Festival, De Studio en C-TAKT met steun van de Brakke Grond en de Vlaamse overheid