Dez Mona

Support: And They Spoke in Anthems

di 10/12/2019 - 20:00 Tickets
Muziek, Pop & Rock
30' - pauze 30' - 90'

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2)

check onze  kortingen

  • Dez Mona, de band rond zanger Gregory Frateur, is weer helemaal terug met de nieuwe langspeler 'Book of Many'. De plaat die wordt gekenmerkt door weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen. Als een rivier die uit haar oevers treedt, beddingen verlegt, in stroomversnelling gaat, als een waterval het diepe induikt, om in stilte verder te meanderen, op zoek naar de zee waar de horizon verlangt naar de zon. 'Book of Many' herbergt songs over onvoorwaardelijke liefde, schuld, oorlog en verlies. Maar hoe donker Dez Mona zich ook kan kleden, hoop blijft centraal staan in hun rijke repertoire.
  • And They Spoke In Anthems, oftewel singer-songwriter Arne Leurentop, won in 2013 De Beloften. Singles 'The Inventor of Summer', 'Oh My God' en 'Summerhouse 76' van zijn debuutplaat kregen heel wat airplay en de hele plaat ontving sterren vanuit alle windrichtingen. Vijf jaar later is er 'Money Time', nog steeds beïnvloed door The Beatles, Bob Dylan en Roy Orbison, maar ook met meer donkere kanten à la Daniel Norgren, Jeff Tweedy en Leslie Feist.


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

De pers over ‘Book of Many’:

  • “vintage Dez Mona: de ballads zijn hartverscheurend maar toch hoopvol en de rocksongs zitten vol muzikale hoogstandjes” (8 - enola.be)
  • “Sommige songs lijken over oorlog en wereldbrand te gaan, maar er zit net zoveel genegenheid, rust en zelfs hoop in. Word je vrolijker van ‘Book of Many’? Absoluut niet. Maar wel gelukkiger.” (De Morgen)
  • “Met een onwaarschijnlijk gemak weet hij het hart van de meest geharde luisteraar open te splijten om recht in die kern te belanden.” (****1/2 writteninmusic)
  • “Tijdens het Book of Many release concert komt Dez Mona passioneel en meeslepend uit de hoek…Frateur walste dermate in vervoering over het podium dat je even geloofde dat hij ter plekke, als een soort engel, ten hemel zou stijgen…Gaan kijken is de boodschap.” (Focus Knack)

De pers over ‘Money Time’:

  • “dromerige, breekbare en vaak atmosferische popsongs met een licht experimentele twist.”
    (**** Dansende Beren)
  • “Nog meer een schemerlamp plaat met standje dimlicht. Het desolate leven van een popartiest die na een geweldig concert eenzaam de nachten doorbrengt in een luxe hotelkamer.” (**** writteninmusic)

Credits

Dez Mona Gregory Frateur (zang en piano), Roel Van Camp (accordeons), Sjoerd Bruil (gitaren) en Tom Pintens (piano, gitaar en synths)
And They Spoke in Anthems Arne Leurentop (zang en gitaar), Maarten Flamand (gitaar) en Jan Dhaene (drums)

Bekijk en luister online