Desperado

Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen en Kyra Verreydt
do 25/11/2021 - 20:00
Theater
Nieuw talent
70'

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Vier vrouwen brengen een testosteronrijke western van Willem de Wolf en Ton Kas. Een tragikomische tekst over de leegte van het bestaan.

Vier individuen vinden elkaar in hun fascinatie voor western en hun gezamenlijke kijk op de wereld. In één grote woordenwaterval die elk mogelijk gespreksonderwerp behandelt beschrijven ze onbewust de leegte van hun bestaan, terwijl dat nu juist is waar ze het niet over willen hebben. De tragikomische personages lijken niet te beseffen dat zij juist de belichaming zijn van alles wat ze bekritiseren in de wereld. De wereld ligt aan hun voeten en hun kansen zijn eindeloos.

Een theatertekst van Willem de Wolf en Ton Kas, oorspronkelijk geschreven in de jaren 90 voor vier mannen, wordt nu opnieuw opgevoerd door vier vrouwen. Er ontstaat een spanningsveld die nieuwe lagen blootlegt en in dialoog gaat met actuele discours. Deze vier jonge wolven, met een voorliefde voor het schijnbaar oppervlakkige, met een oog voor de spanning vlak onder het banale, geven in deze haast existentiële voorstelling vorm aan de holheid van het leven.

Credits

tekst Willem de Wolf en Ton Kas van en met Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen en Kyra Verreydt techniek Lore Verhoeven foto Lukas Stevens

Kijk ook eens bij:

WILD

Matthias Van de brul, I SOLISTI en Lucas Derycke
vr 18/02/2022 - 20:00