Dear Winnie,

Jr.cE.sA.r , KVS & NNT
Theater, Muziek
105'

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 22 (rang 2) - € 17 (rang 3)

check onze kortingen

GEWIJZIGDE DATUM: Deze voorstelling wordt op zondag 13 februari gespeeld! (niet op 10 februari zoals eerder aangekondigd)

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? Wie was vrijheidsstrijder Winnie Mandela? Waarom wordt zij als vrijheidsstrijder anders beoordeeld dan haar mannelijke equivalenten?

Dit stuk zoomt in op vrouwen die vandaag hun eigen strijd voeren. In Dear Winnie worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met roots in o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Kaapverdië, Suriname en de Caraïbische eilanden verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, over oneerlijke beoordelingen, vol kracht, meedogenloosheid en met kiemen van inspiratie en hoop.

Theatercollectief Jr.cE.sA, die samen o.a. de succesvoorstelling Rumble in da jungle en Malcolm X maakten, lieten zich samen met een vrouwelijke cast inspireren door het leven en de acties van Winnie Mandela. Laat je onderdompelen in hun bejubelde, wervelende voorstelling vol muziek.

Negen stemmen, negen lijven, in een decor van zelfgecreëerde muziekinstrumenten, waarachtige verhalen en een aanstekelijke energie. Power up!

In de pers

“De ingewikkelde erfenis van Winnie Madikizela-Mandela is moedig omgevormd tot een radicale en opwindende musical” (**** The Guardian)

“prangend en soms pijnlijk theater waarvan je niet kunt wegkijken, ook al wil je dat soms wel” (**** De Morgen)

“Dear Winnie is een bijzonder meeslepend ritueel, waarbij de levens- en strijdlust van het podium spát. Een voorstelling die je omwille van de rauwe energie absoluut live moet meemaken. Zeker wanneer na het applaus de ontlading volgt in een bisnummer en je het maar moeilijk droog houdt.” (jury TheaterFestival 2020)

“spetterend totaalspektakel” (**** De Standaard)

Credits

tekst Fikry El Azzouzi regie Junior Mthombeni met Andie Dushime, Denise Jannah, Tutu Puoane, Ntjam Rosie, Alesandra Seutin, Jade Wheeler, Joy Wielkens, Mahina Ngandu, Cesar Janssens, Christophe Millet en Junior Mthombeni muzikale leiding Cesar Janssens choreografie Alesandra Seutin stemadvies Tutu Puoane productie KVS en NNT coproductie Théâtre De Liège, Perpodium decor- en lichtontwerp Stef Stessel kostuums Lieve Pynoo geluidsontwerp Peter Zwart, Patrick Van Neck dramaturgie Robbert Van Heuven en Gerardo Salinas regie-assistent Wim De Vries decor- en instrumentenbouw Ralf Nonn en Danny Vandeput met de steun van Tax shelter van de Belgische federale overheid foto Reyer Boxem

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij: