Dead Ladies Show #4

Yousra Benfquih, Bent Van Looy, Marieke De Maré, Elise Caluwaerts …
za 02/10/2021 - 20:00
Muziek, Literatuur
Jongeren (12+)
50' - pauze - 50'

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Voor de vierde maal ontvangen we de Dead Ladies Show en plaatsen onterecht vergeten vrouwen voor het voetlicht. Schrijfster Gaea Schoeters presenteert een sprankelend café chantant met Bent Van Looy, Yousra Benfquih, Marieke De Maré en Elise Caluwaerts over drie vrouwen die onze blijvende bewondering verdienen: Charley Toorop, Fatima Mernissi en Patricia De Martelaere.

Dead Ladies Show

De geschiedenis zit vol vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken. Vrouwen die de wereld verkenden, maar in Stanley’s schaduw bleven. Of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s, maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken.

Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen. Een hulde in woord, beeld en muziek. Schrijfster Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen. Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren.

#4

In deze vierde Dead Ladies Show delen drie sprekers hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Bent Van Looy belicht schilderes Charley Toorop, Yousra Benfquih heeft het over sociologe Fatima Mernissi en Marieke De Maré plaatst de spot op auteur en filosofe Patricia De Martelaere.

Na de drie lecture performances volgt een miniconcert met sopraan Elise Caluwaerts en pianiste Lies Colman. Zij brengen hulde aan Alma Mahler en de zussen Nadia en Lili Boulanger.

Credits

met Bent Van Looy, Yousra Benfquih, Marieke De Maré, Lies Colman (piano) en Elise Caluwaerts (sopraan) presentatie Gaea Schoeters in samenwerking met Passa Porta