De wereld van Bobbejaan

Isabelle A, Guido Belcanto, Klaas Delrue en The Bobbejaan All Stars
zo 04/10/2020 - 16:00
zo 04/10/2020 - 20:00
Muziek, Nederlandstalig, Pop & Rock
Overdag

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Het is nu tien jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen overleed. Hoog tijd dus voor een herdenking! Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue slaan de handen in elkaar en doen samen met The Bobbejaan All Stars zijn wereld herleven.

Cowboy Bobbejaan was onze eerste ‘vedette’, maar ook veel meer dan dat. Hij was de man die de American dream in de duistere naoorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht. Zijn muzikale erfenis is ronduit indrukwekkend: Lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren, Café zonder bier … ze staan in het collectief geheugen gegrift.

Guido Belcanto groeide voor een deel op met Bobbejaans muziek en in zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie nog steeds herkenbaar. Isabelle A is van een tieneridool uitgegroeid tot een van onze allerbeste en meest veelzijdige zangeressen. En ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en pop-rock.

Deze nooit geziene muzikale combinatie zorgt zonder enige twijfel voor een onweerstaanbaar en onvergetelijk concert. Dit wordt geen avondje gezapige nostalgie, maar een grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van een van onze allergrootste artiesten.

Credits

met Isabelle A (zang), Guido Belcanto (zang, gitaar en mondharmonica), Klaas Delrue (zang en gitaar) The Bobbejaan All Stars Dominique Vantomme (orgel, piano en orkestleider), Sjang Coenen (bas en beatboxen), Karel de Backer (drums en percussie), Jo Mahieu (gitaar, banjo en vele snaarinstrumenten) en Firmin Michiels (gitaar, ukulele en mandoline)