De Vloed

SKaGeN
di 12/11/2019 - 20:00 Tickets
Theater
55'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

‘De Vloed’ speelt zich af aan zee. Er is een huis bij de zee, en daarin woont een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Hij doet er alles aan om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden. Zij raakt steeds verder aangetast. Daar waar het verliefde stel vroeger zo goed samen stil kon zijn, wordt hun stilte nu een afgrond van onbegrip. Ze had het kind misschien nog kunnen redden of vasthouden, denkt ze, als hij haar maar had geholpen? Of is ze eigenlijk laf, en zoekt ze in hem een excuus om niet te moeten handelen? Waarom zegt hij niets?

‘De Vloed’ gaat over onze (on)mogelijkheid tot empathie, over hoe we ons gedragen als iets ons geluk bedreigt, over de impact van de wereld op ons privéleven.

  • Om 12.15 uur duikt Clara van den Broek ook op in 'De Boekenkamer' en vertelt over haar liefde voor boeken. (op locatie / gratis, met reservatie / meer info op www.30CC.be/boekenkamer)

In de pers

  • ‘De Vloed’ is meer gesproken poëzie dan expressief ¬toneel. Maar die verstilling is tegelijk de kracht. Het is verdomd knap hoe Verrept met enkele goedgekozen metaforen de liefdesbreuk linkt aan de schipbreuk van de vluchtelingen.
    Zo zegt de vrouw: ‘Onze boot zinkt. Jij slaat overboord. En ook ik beland in het water.’
    Krop in de keel. - Filip Tielens – De Standaard
  • Paul Verrept zocht en vond woorden die zwanger zijn van knusheid en passie maar ook wankelen van machteloosheid. Zijn tekst draagt ‘De Vloed’ en laat van den Broek in alle intimiteit en soberheid excelleren. - Els Van Steenberghe – Focus Knack

Credits

spel Clara van den Broek en Aurelie Weisbrich tekst Paul Verrept kostuum Barbara De Laere licht- en geluidsontwerp Eric Engels vorm Clara van den Broek, Paul Verrept, Eric Engels en SKaGeN choreografisch advies Randi De Vlieghe stemopname Jeroen Wuyts zakelijke leiding Korneel Hamers productie SKaGeN in samenwerking met De Studio/Villanella met de steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren De Vlaamse Gemeenschap

www.skagen.be

Bekijk en luister online