De verdronken ballades van Testerep

TG VGVR & Brussels Experimental / Koen Boesman en Peter Spaepen
za 22/04/2023 - 20:00
Theater, Concert

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - check onze kortingen

Ooit lag er voor de Belgische kust het eiland Testerep. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. Tot de mensen kwamen, het eiland bebouwden, de bomen kapten en het onvermijdelijk ten prooi gaven aan de golven. Oostende trok zich enkele honderden meters verder terug op de nieuwe kustlijn en het eiland verzonk voor eeuwig in de golven. 

Testerep is nu een fantoom, inclusief fantoompijn. Een metafoor voor hoe wij omgaan met de kwetsbare plek waarop wij nochtans moeten leven en het water dat altijd in beweging is. 

Vijf acteurs en muzikanten zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor. Elke speelavond wordt door het publiek bepaald: een nieuwe combinatie van liederen en scènes, die bij elkaar komen in een finale. 

Na ,Rosa is TG vagevuur opnieuw van de partij bij 30CC met een originele muzikale voorstelling.

Credits

tekst & regie Koen Boesman compositie Peter Spaepen spel & muziek Frans Van der Aa, Yves De Pauw, Elisabeth De Loore, Jonas Steppe & Aline Goffin decor & kostuums Emilie Lauwers, Geert Jonkers & Jana Roos

www.tgvagevuur.be