De Uitnodiging

A straight edge midlife love story

Laura van Dolron (NL)
vr 16/02/2024 - 20:00

Ticketprijzen

pay what you can: € 20 - €18 - € 16 - € 12- € 8

In 2021 maakte Laura van Dolron Geen verhaal, over haar echtscheiding.

In 2022 maakte ze De Uitnodiging, een ode aan haar nieuwe liefde.

Van Dolron schreef een ode aan Mark. Aan liefde na scheiding. Over je hart openen. Nog een keer. En nu echt helemaal. Een ode aan haar geliefde en alle mensen die ondanks bindings- en verlatingsangst de sprong weer wagen. De Uitnodiging: een feelgoodvoorstelling voor getekende mensen.

Elk moment in je leven is een uitnodiging om de liefde opnieuw toe te laten. Om te spreken of te zwijgen, te troosten of te breken, een hand vast te pakken of in het licht te stappen. Luister naar je leven en neem de uitnodiging aan.

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Van Dolron ook zichzelf voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft.

Onze ex-focusartieste Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-upphilosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen maar met een publiek. Van Dolron opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af.

In de pers

  • “Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld.” (NRC *****)
  • “Van Dolron durft haar liefde te delen, schaamteloos eerlijk, dikwijls in prachtig proza vol tegendraadse logica. Omdat het belangrijk is.” (Parool)
  • “Haar spel lijkt ongefilterd en blijft zó dichtbij haarzelf dat je het haast geen acteren meer kunt noemen. Tegelijkertijd heeft ze een bewonderenswaardige techniek als het gaat om zintuiglijk spel en ontspannen ademend in het hier en nu blijven.” (Theaterkrant, Keuze van de criticus)

Credits

concept en tekst Laura van Dolron van en met Laura van Dolron en Mark Kulsdom productie en licht Maartje Simons foto Martijn Gijsbertsen

Kijk ook eens bij:

di 13/02/2024
tickets via events
wo 14/02/2024
tickets via events
do 15/02/2024
tickets via events
vr 16/02/2024
tickets via events
za 17/02/2024
tickets via events

Analoog

Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)
di 13/02/2024 - 20:00

De Duivels / Les Diables

Mats Vandroogenbroeck, Nona Demey Gallagher & Timo Sterckx / Krapp & KVS
wo 14/02/2024 - 20:00