De Tsarevitsj

Franz Lehár

Vlaams Muziek Theater
za 26/02/2022 - 14:30
za 26/02/2022 - 20:00
Muziek, Opera & Operette
Overdag

Ticketprijzen

€ 23 (rang 1) - € 21 (rang 2) - € 16 (rang 3)

Een hoogtepunt van de Weense operette! Franz Lehár was een van de meest succesvolle operetteschrijvers van de twintigste eeuw. In zijn succesnummer De Tsarevitsj wist Lehár de indringende en melancholische sfeer van de Russische cultuur op te roepen, met aria’s die snel hun weg vonden naar een groot publiek.

Tsarevitsj Aljosha, de zoon van de tsaar, leidt een streng en sober leven. Geen enkel vrouwelijk wezen mag ooit zijn vertrekken betreden. Maar door een sluwe list lukt dat toch. Danseres Sonja treedt, verkleed als jongen, op in het paleis en Aljosha merkt al snel dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede slaat om in genegenheid en er ontstaat oprechte liefde tussen beiden.


Op een gegeven moment acht de familie van de tsaar het echter wenselijk dat Sonja verdwijnt, want er is een officiële bruid gevonden voor Aljosha. Sonja wordt gedwongen om valselijk te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat de Tsarevitsj haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljosha dit verhaal, maar als snel komt hij er achter wat de bedoeling is.

Samen vluchten ze naar Napels, maar de oom van Aljosha herinnert hem aan zijn plicht jegens het vaderland. Aljosha is niet zinnens zomaar naar huis terug te keren, maar wanneer de tsaar plots overlijdt, wordt Aljosha terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of voor de liefde van Sonja?

Met aria’s als Es steht Ein Soldat am Wolgastrand, Einer wird kommen, Hab’ nur dich allein en vele andere onsterfelijke melodieën.

Credits

www.vlaamsmuziektheater.be

muziek Franz Lehár libretto Béla Jenbach en Heinz Reichert solisten, koor, dansers en orkest Vlaams Muziek Theater foto VMT

Kijk ook eens bij:

PAGANINI

Brussels Operette Theater
za 11/12/2021 - 14:30
za 11/12/2021 - 20:00