De Nijl is in Caïro aangekomen

de KOE
di 29/06/2021 - 20:00
Theater
80'

Ticketprijzen

of bestel via de 30CC ticketlijn

“Het is niet omdat het leven als dusdanig zinloos is en hoofdzakelijk uit lijden bestaat, dat het verboden zou zijn om het zo goed mogelijk door te brengen.” (Schopenhauer)

Dit voorjaar graaft de KOE diep in het eigen repertoire – tot in 1998, om precies te zijn. Peter Van den Eede en Willem de Wolf spelen De Nijl is in Caïro aangekomen: een hilarische en diepmenselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven, stoutmoedig herlezen en herwerkt, naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal.

Ze trekken het stuk de 21ste eeuw in en zoeken uit hoe de eminente filosofen – plus enkele nieuwe spelers – soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en Dokter Google.


Veilig genieten - volg onze richtlijnen!

Credits

tekst Peter Van den Eede en Frank Focketyn herwerking van en met Peter Van den Eede en Willem de Wolf naar teksten van o.a. Schopenhauer, Montaigne en Pascal en ideeën uit Schijn bedriegt van Thomas Bernhardt kostuums Elisabeth Michiels en Julie De Meester scenografie en lichtplan Bram De Vreese en Shane Van Laer dramaturgie originele versie Griet op de Beeck foto Koen Broos