De kunst van het ongelukkig zijn

Dirk De Wachter
vr 11/10/2019 - 20:00
wo 06/11/2019 - 20:00
Literatuur
90' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 10 (voorstelling) - € 12 (boek - geen kortingen)

€ 5 (rang 4)

!! Extra voorstelling op 6 november

“Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.”

Waarom willen we eigenlijk allemaal gelukkig zijn? Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven zin geeft.

Hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op likes of online populariteit? Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met elkaar en met de ups en downs van het leven? Wat betekent dat eigenlijk precies, ‘gelukkig zijn’?

In 'De kunst van het ongelukkig zijn' gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf. Via de perspectieven die de kunst ons oplevert, en vanuit een constante verwondering, leert het ons om anders na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.

  • Gasten op 11 oktober:

- Fatma Taspinar is gastvrouw van dienst
- Rebekka De Wit komt haar 'Afhankelijksverklaring' toelichten.
- Zwangere Guy
- IKRAAAN – nieuwe single 'HAPPY PILL'

IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Over de pijn van het fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten. IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart. De hypnotiserende soul trap op haar aankomende 'HAPPY PILL' EP (uit onder Fake Records) brengt op die manier een frisse wind in een klimaat van oppervlakkige en hapklare nummers die even snel weer vervliegen als ze gekomen zijn.

  • Gasten op 6 november:

- De presentatie is in handen van Lalya El-Dekmak 
- We ontvangen ook Marian Donner, auteur van 'Zelfverwoestingsboek'
- Iris Penning

De Nederlandse Iris Penning (1993) maakt eigenwijze poëtische pop.
Ze stond reeds in Museum M en op de planken van de Schouwburg bij een grootse avond met Stoomboot. Ze deelde ook al het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen.
Iris is een echte doe-het-zelver, die haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt en een lettertype maakte van haar handschrift.
Ze bracht begin 2019 haar derde plaat uit: 'Liever Vieze Voeten'.
Ze won deze zomer de Nekka-prijs, wat hopelijk haar definitieve doorbraak garandeert. Wij geloven alvast in haar!

Credits

organisatie Lannoo Campus en 30CC

Ticketprijzen

€ 10 (voorstelling) - € 12 (boek - geen kortingen)

€ 5 (rang 4)