De kunst van de hoop - L’arte della speranza

Antoon Vandevelde, Gwen Cresens, Tutu Puoane, Charlotte Van den Broeck en anderen
za 30/10/2021 - 20:00
Literatuur
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Vanwege een dringende medische ingreep annuleert Dirk De Wachter zijn medewerking. Econoom en filosoof Antoon Vandevelde neemt zijn plaats in.

De kunst van de hoop / L’arte della speranza creëert een spanningsveld tussen kwetsbaarheid en hoop. Deze artistiek-culturele avond helpt de onderzoeken naar de ziekte van Duchenne vooruit.

Sprekers en muzikanten combineren zeggingskracht met verbeelding. De hoop is dakloos, maar niet klein te krijgen. Zeker in tijden waar het leven mildheid nodig heeft en openheid voor elkaar.

We ontvangen bijzondere gasten op ons podium: ererector Mark Waer (KU Leuven), de Italiaanse pianiste Tiziana Bianco (Società Dante Alighieri Leuven), auteur Charlotte Van den Broeck, accordeonist Gwen Cresens, econoom en filosoof Antoon Vandevelde, zangeres Tutu Puoane en pianist Ewout Pierreux.

Nadien volgt een ontmoetingsmoment in de foyer met een veiling van kunstwerken van artieste Mireille Robbe. Je krijgt er de gelegenheid om het Rondoufonds te steunen.

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, België, 1991) leest voor uit haar nieuwste poëziebundel Aarduitwrijvingen.

  In 2015 debuteerde ze met de dichtbundel Kameleon, bekroond met de Herman De Coninck Debuutprijs. In 2017 verscheen Nachtroer, waarvoor ze de driejaarlijkse Paul Snoekprijs voor de beste Nederlandstalige bundel kreeg. Haar poëzie werd vertaald naar het Duits, Frans, Engels, Spaans, Afrikaans en Servisch.

  In oktober 2019 verscheen haar prozadebuut Waagstukken, een essayistisch onderzoek naar dertien tragische architecten die uit het leven stapten na een fatale fout in een van hun ontwerpen. 
  Charlotte Van den Broeck schrijft op freelance basis voor De Standaard der Letteren en doceert Literaire Analyse en Essayistiek aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

  • in het kader van het ’Rondoufonds voor Duchenne-onderzoek’

  Credits

  initiatief 30CC en Ivo Janssens in samenwerking met het Rondoufonds voor Duchenne-onderzoek. met dank aan ne9en en La Dante di Lovanio.