De Goldberg Variaties, BWV988

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas, Pavel Kolesnikov, Alain Franco
do 12/01/2023 - 20:00
vr 13/01/2023 - 20:00
Concert, Dans
2 uur

Ticketprijzen

€ 30 (rang 1) - € 26 (rang 2)

check onze kortingen

De Goldbergvariaties behoren tot het late werk van Bach, waarin de componist de mogelijkheden van muzikale thema’s tot het uiterste exploreerde in een spel van variaties, canons en fuga’s. Voor deze compositie vertrok hij van een eenvoudige, ingetogen melodie en een onderliggende baslijn. Op basis hiervan ontvouwt zich een muzikale kosmos die straalt door een buitengewone veelzijdigheid en een ongeëvenaard niveau van complexiteit.

Samen met pianisten Pavel Kolesnikov en Alain Franco zet Anne Teresa De Keersmaeker haar traject met Bach verder in een dialoog met die variaties in een solovoorstelling die ze zelf danst. Daarbij blijft ze trouw aan hetzelfde principe van de muzikale partituur als blauwdruk voor de choreografie.

Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot dezelfde oefening: het vinden van een vorm in voortdurende verandering, met behoud van een onveranderlijke kern. Voor De Keersmaeker betekent het een uitnodiging om de afgelegde weg en de vragen van vandaag samen te brengen in de blijvende zoektocht naar haar eigen danstaal.

Een samenwerking van 30CC en STUK.

In de pers

The Goldberg Variations toont een leven dat verknoopt is met dans: je ziet een artistieke biografie die zichzelf live, ‘hier en nu’, verder schrijft.” (Etcetera)

Credits

www.rosas.be

choreografie en dans Anne Teresa De Keersmaeker muziek Johann Sebastian Bach, The Goldberg Variations, BWV 988 piano Pavel Kolesnikov of Alain Franco muzikale samenwerking Alain Franco choreografisch assistent Diane Madden decor en licht Minna Tiikkainen  productie Rosas coproductie Wiener Festwochen, Concertgebouw (Brugge), De Munt / La Monnaie, Théâtre de la Ville à Paris - Théâtre du Châtelet (Paris), Internationaal Theater Amsterdam / Julidans, Sadler’s Wells (London), Montpellier Danse piano voorzien door  Yamaha gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Casa Kafka Pictures - Belfius Rosas wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en de BNP Paribas Foundation foto Anne Van Aerschot


Kijk ook eens bij:

Duet for two string trios

Claire Croizé / ECCE & Goeyvaerts Strijktrio
di 28/03/2023 - 20:30