De gemoederen

Institutionele discriminatie voor dummies

Het Kwartier/Mariën & von Winckelmann & De Studio
do 28/10/2021 - 13:30
do 28/10/2021 - 20:00
Theater
Overdag

Ticketprijzen

€ 14 (enkel rang 1)- check onze kortingen

Geniet tot en met 14 oktober van de Vrolijke Vriendenweek : 1 ticket kopen = 2de ticket gratis!

De gemoederen is een stuk over een kamer vol mannen en over ‘losbandige’ vrouwen die naar een eiland worden verbannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken, giftige man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op ware feiten. Gekruid met humor en een flinke dosis girlpower.

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen (!). Zij moeten maatregelen nemen, voor het goed van de samenleving.

Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor De gemoederen de handen in elkaar met de straffe actrices van Compagnie De Kolifokkers. Zij spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

BURG een hand op een kont
is dat een misdaad?
JUST dat is een misdrijf
BURG maar is dat een misdaad?
SPIN nu zijn we over woorden bezig
ECO wie zijn hand op wie haar kont?
BURG dat is allemaal meegerekend in de cijfers

Credits

www.hetkwartier.be

regie Carl von Winckelmann tekst Freek Mariën spel Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven & Soraya van Welsenis kostuum en decor Lotte Boonstra lichtontwerp Timme Afschrift dramaturgie Ruth Mariën & Peter Anthonissen productie Het Kwartier & De Studio in samenwerking met Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC & fABULEUS met de steun van Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven

Kijk ook eens bij:

De Barbaren

Kloppend Hert & Theater Antigone
vr 21/01/2022 - 13:30
vr 21/01/2022 - 20:00

,Rosa.

TG Vagevuur & Brussels Experimental en Koen Boesman en Peter Spaepen
do 17/02/2022 - 13:30
do 17/02/2022 - 20:00