De Bourgondiërs

Ons spannende oerverhaal

Bart Van Loo
di 25/01/2022 - 20:00
Literatuur

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 150.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en een van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater. Dat brengt hem opnieuw naar Leuven met een voorstelling om duimen en vingers bij af te likken.

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de fascinerende middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

De Bourgondiërs is een even spannende als leerrijke voorstelling waarin Bart Van Loo op meesterlijke wijze onze geschiedenis ontrafelt. Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

In de pers

“Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, 1,5 uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” (Knack)

“Van Loo strooit met etymologische weetjes en verbindt historische materie moeiteloos met Silicon Valley, Robocop en Mart Smeets. Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord.” (NRC)

Credits

foto Geert Van Hoeymissen