De Binnenkamer van Binta

Aminata Demba en Laika
wo 30/09/2020 - 19:00
Theater, Familie
60' voorstelling + 20' omkadering
9 - 109 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Binta is een rebels meisje. Ze verblijft in een tehuis en wacht samen met vriendje Youri op een bezoek van haar mama. Binta heeft een geheime binnenkamer met luikjes vol verhalen, geuren en objecten.

Tijdens dit bezoekuur ben je welkom in haar wereld.

De Binnenkamer van Binta is een zintuiglijke voorstelling vol muziek, humor en ontroerende, spannende verhalen over hoe het is om als kind niet bij je ouders te wonen.

Voor deze voorstelling put Aminata Demba inspiratie uit gesprekken met kinderen en volwassenen die een scheiding moesten meemaken en met deskundigen die instaan voor de opvang. Hanneke Paauwe schrijft vanuit dit materiaal een fantasierijke vertelling vol rollenwissels, humor en relativering.

Na de voorstelling mogen de kinderen zelf rondsnuffelen in de binnenkamer van Binta op het podium.

In de pers

"De sterke tekst van Hanneke Paauwe, de innemende vertolking van Demba, de live muziek van Sam Gysel, de kastjes en schuifjes die nieuwe verhalen introduceren: alles klopt aan deze mooie voorstelling over lief en leed, verdriet en veerkracht." De Standaard 

Credits

concept en spel Aminata Demba concept en tekst Hanneke Paauwe eindregie Jo Roets muziek Sam Gysel scenografie Studio Kuurjeus kostuums Maartje Van Bourgognie dramaturgie Mieke Versyp zintuiglijk advies Peter De Bie

Bekijk en luister online