Dans Dans en Chelsea Carmichael (UK)

Muziek, Jazz, Pop & Rock

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - check onze kortingen

Dans Dans

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en tot voor kort bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona). Sinds het debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één hokje te plaatsen valt: instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild.

Met al vier langspelers (Dans Dans, I/I, 3 en Sand), twee liveregistraties (een 10 inch en een cassette) en memorabele concerten op North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim ... bouwde de groep met zijn vijfde studioalbum Zink onvermoeibaar verder aan zijn muzikale universum.

Opnieuw bewijzen ze dat ze een van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken zijn. Dit is geen fusion, geen rock of jazz of ambient. Het is de klank van de zoekende, intuïtieve mens; van een tijdloze, mysterieuze droom; van het hart, de buik en de ziel.

Chelsea Carmichael

De Londense saxofoniste Chelsea Carmichael (SEED Ensemble, Theon Cross, Neue Grafik Ensemble, Joe Armon-Jones …) werd in 2019 opgemerkt door Shabaka Hutchings (The Comet Is Coming, Sons of Kemet, Shabaka and the Ancestors). Hij nodigde haar uit om haar eerste album The River Doesn’t Like Strangers bij het label Native Rebel Recordings op te nemen. 

Op dit album toont ze al haar talenten, waarbij het samenspel en de chemie van deze rasmuzikanten het beeld oproept van de rivier Rio Grande: speels, onvoorspelbaar en meesterlijk.