COX AND BOX & THE ZOO - ARTHUR SULLIVAN

Volksopera o.l.v. Stijn Saveniers
di 21/03/2017 - 20:00 Tickets
Opera & Operette
80' - geen pauze

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2) - € 12 (rang 3)

Waarom moet de liefde zo complex zijn? Dat is de centrale vraag in de twee sprankelende operapareltjes van het jonge Antwerpse productiehuis Volksopera.

Cox and Box en The Zoo komen rechtstreeks uit de gouden tijd van de Engelse komische opera. Kenmerken: een heerlijke relativering van de Victoriaanse moraal – met de humor die onze Engelse buren zo eigen is – én de onnavolgbare muziek van de bekendste Londenaar van zijn tijd: Arthur Sullivan.

In The Zoo trachten twee liefdesparen de obstakels tot hun affectie te doorbreken, daarbij amper geholpen door The Great British Public, dat zich in de dierentuin verzameld heeft. Zo denkt een vermomde edelman zijn liefde te moeten tonen door alle snoepjes uit de kraam van zijn geliefde op te eten. Het is lang niet de enige wanhoopsdaad in dit blijspel.

Cox and Box, een farce gebaseerd op het werk Box and Cox, is een begrip in de Engelse taal geworden. Twee totale vreemden blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten – een ‘romance of real life’.

Credits

muziek Arthur Sullivan tekst Francis C. Burnand regie Jorgen Cassier dirigent Stijn Saveniers met Anne Cambier, Lien Haegeman, Geoffrey Degives, Kris Belligh, Fabrice Pillet, Eloïse Mabille, Naomi Beeldens, Mathis Van Cleynenbreugel, Lars Corijn en tienkoppige ensemble The Tourist Attraction Company zangensemble Du Beurre et Des Oeufs coproductie Zuidpool

www.volksopera.be