Cold Blood

Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael en Collectif Kiss & Cry
di 08/03/2022 - 20:00
Theater
Jongeren (12+)
75'

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2) - € 18 (rang 3)

check onze kortingen

De zaallichten doven. De camera draait. Actie!

Jaco Van Dormael, Michèle Anne De Mey en het collectief Kiss & Cry maken voor je ogen op het podium een film waarbij live kleine wereldjes worden gefilmd, bezield door zichtbare technici. Een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera's zweven en dansen mee, een stem vertelt.

Je herkent muziek van o.a. Ravel, Schubert, David Bowie en Janis Joplin en de stem van acteur Valentijn Dhaenens.

Na het enorme succes van Kiss & Cry, met ruim 300 vertoningen in 9 verschillende talen, in meer dan 20 landen, laten De Mey en Van Dormael ons kennismaken met Cold blood, opnieuw een meeslepend avontuur tussen nanodans en film. Een reis door ruimte en tijd, een virtuoze ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan én aan de magie van het theater.

Choreografe Michèle Ann De Mey begon haar carrière samen met Anne Teresa De Keersmaeker en kende ook internationaal succes met haar eigen dansvoorstellingen. Haar echtgenoot, Jaco Van Dormael, is de veel gelauwerde regisseur van films als Toto le héros, Mr. Nobody en Le huitième jour.

Pers en publiek reageerden bij de première uitzinnig. Verbluffend, wondermooi, een parel, kortom: een voorstelling die je zéker niet mag missen!

In de pers

“Van Dormael en De Mey verbluffen met het multimediale Cold Blood.” (***** De Morgen)

Credits

tekst en scenario Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey regie Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey choreografie Michèle Anne De Mey en Grégory Grosjean een collectieve creatie met Grégory Grosjean, Thomas Gunzig, Julien Lambert, Sylvie Olivé en Nicolas Olivier in samenwerking met Thomas Beni, Gladys Brookfield-Hampson, Boris Cekevda, Gabriella Iacono, Aurélie Leporcq, Bruno Olivier en Stefano Serra dans Michèle Anne De Mey, Grégory Grosjean en Gabriella Iacono afwisselend met Nora Alberdi, Manuela Rastaldi en Denis Robert cinematografie Jaco Van Dormael en Julien Lambert coproductie Charleroi Danses, la Fondation Mons 2015, KVS Brussel, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, le Printemps des comédiens, Torino Danza, Canadian Stage, Théâtre de Carouge, Théâtre des Célestins & La Comète - Scène Nationale de Châlons-en-Champagne foto Julien Lambert

Bekijk en luister online