CHVE

support: Gwenifer Raymond

do 28/11/2024 - 20:15

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Al 25 jaar is Colin H. Van Eeckhout het boegbeeld van de post-metalband Amenra. Met zijn soloproject CHVE zoekt hij rustigere paden op, ver van grote podia en het gejoel van een uitzinnige menigte. Met zijn solowerk kan hij zijn eigen verhaal vertellen - een verhaal luisteraar diep in zichzelf meeneemt, om iets oers aan te boren dat in ons allemaal huist.

Donker, emotioneel, breekbaar stelt hij zijn nieuwe album voor in het prachtige Hollands College.

Colin schreef ook de muziek voor Skunk, dé Belgische film van het voorjaar van 2024, en speelt zelf mee.

"Ik ben een heel emotioneel persoon: Ik beoordeel en werk met gevoel. Ik probeerde via het instrument te spreken en probeerde er emotie uit te persen. Ik denk dat het interessant is om te zien wat je uit een instrument kunt halen zonder het eerst te leren bespelen, omdat je er dan op een heel eerlijke, directe manier mee kunt werken.” (aldus Colin)

Support

Gwenifer Raymond is een multi-instrumentaliste uit Wales en woonachtig te Brighton. Ze haalt de mosterd bij vooroorlogse bluesmuzikanten en folkmuzikanten uit de Appalachen, wat haar uiteindelijk bij de Amerikaanse primitieve gitaristen bracht.

Op haar recentste plaat Strange Lights Over Garth Mountain zet ze traditionele composities op avontuurlijke wijze naar haar eigen hand.

Credits

in het kader van Elsewhere in samenwerking met STUK