Chantal Acda

Support: Low Land Home
wo 03/05/2017 - 20:00 Tickets
Muziek, Pop & Rock
75' - support: 30' (zonder pauze)

Ticketprijzen

VVK: € 15
KASSA: € 18

Voorstelling nieuwe CD

De Nederlands-Belgische singer-songwriter Chantal Acda kan je kennen van Sleepingdog, Isbells, True Bypass en Marble Sounds. Sinds 2013 werkt ze ook gewoon onder haar eigen naam. Voor haar eerste plaat ‘Let Your Hands Be My Guide’ werkte ze samen samen met onder andere Nils Frahm, Peter Broderick en Shahzad Ismaily.

In september 2015 volgde ‘The Sparkle in Our Flaws’, een plaat die overladen werd met goede reviews. Humo (***1/2) noemt het een van de mooiste platen van 2015. En ook gezaghebbende buitenlandse bladen als Q en Uncut zorgden voor een ware sterrenregen. Volgens De Morgen (****) is de plaat “klein, kwetsbaar, intiem en zo persoonlijk dat het voelt alsof je stiekem in haar dagboek bladert”.

Op de lauweren rusten is echter niet aan Chantal Acda besteedt, stilzitten nog minder.

Momenteel legt ze de laatste hand aan haar nieuwe plaat, waarop onder meer Bill Frisell te horen zal zijn. Het nieuwe album komt eraan in april 2017 en wordt in Leuven gepresenteerd.

SUPPORT: Low Land Home

Low Land Home vermengt minimalistische piano samen met warme donkere zang en intrigerende melodieën tot een intiem en melancholisch geheel, zonder te moeten inboeten aan hoopvolle klanken.

Low Land Home bestond al langer in het hoofd van Jo Geboers (voormalig bandlid van Astronaute en Bearskin) maar werd pas een volwaardige band na de ontmoeting met Muriel, Jolien en Pieter-Jan in de herfst van 2016. De contradicties die in de geest van Jo bestaan werden toen samen met zijn band omgevormd tot muziek: stil maar wijds; dichtbij maar veraf; abstract en toch herkenbaar.

Low Land Home staat voor de juiste tijd en ruimte vinden om dingen vanop een afstand te kunnen bekijken zonder de connectie ermee te verliezen. Het aan de zijlijn durven gaan staan en naar je eigen leven kijken. En vooral: een manier vinden om thuis te komen in je innerlijke wereld.

In het najaar 2016 beëindigde Low Land Home de opnames van hun debuut EP. De productie hiervan was in handen van Pieter-Jan Decraene (Rhinos Are People Too). In de studio kregen ze o.a. hulp van Patricia Vanneste (Balthazar) op viool. De titeltrack 'Underspoken' leverde Low Land Home een plaats op in de geselecteerden van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel.

De debuut EP ‘Underspoken’ komt uit op 21 april 2017.

In de pers

"Mondje dicht en album op repeat" (Oor)
'Bounce Back' nieuw album van Chantal Acda


Credits

met Chantal Acda (vocals, gitaar), Alan Gevaert (bas), Gaëtan Vandewoude (gitaar, keys), Eric Thielemans (drums) en Niels van Heertum (euphonium)

www.chantalacda.com