Catrin Finch (UK) & Seckou Keita (ML)

Support: Mundus Trio

do 07/11/2019 - 20:00 Tickets
Muziek, Klassiek
40' - pauze - 75'

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)

check onze  kortingen

Het verhaal van het duo Finch-Keita leest als een sprookje. In 2012 zou Catrin Finch een aantal concerten geven met de Malinese superster Toumani Diabate, maar die haakte af omwille van de politieke toestand in Mali. Seckou Keita kwam hem op het allerlaatste moment vervangen. Vanaf dan begon dit succesverhaal tussen beide muzikanten.

Na een schitterend debuutalbum dat we in 2016 presenteerden in een uitverkochte Predikherenkerk, is er nu de voortreffelijke opvolger 'Soar'. De Welshe muzikale tradities vloeien wonderwel samen met de West-Afrikaanse ritmes. Het huwelijk tussen harp en kora en het samenbrengen van hun eigen muzikale cultuur werkt wonderwel en zorgt voor een verhaal van eenheid en verbondenheid.

Maak vooraf kennis met het Mundus Trio met artiesten uit Irak, Turkije en Nederland. Ze nemen je mee op een emotionele, cinematografische reis waarbij ze hun herkomst en traditie niet verloochenen. Een samensmelting van westerse en oosterse muzikale invloeden.

Credits

Mundus Trio Emine Bostanci (kamenche), Osama Abdulrasol (qanun en ud) en Sjahin During (percussie) en Lode Vercampt (cello)