Canso

Chansons de troubadours

La Roza Enflorese
wo 17/11/2021 - 20:00
Muziek, Klassiek
Jongeren (12+)
75'

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Maak kennis met het beste wat ons land te bieden heeft aan middeleeuwse muziek. Met La Roza Enflorese reis je naar de middeleeuwse kastelen van Zuid-Frankrijk, waar dan een ongezien cultureel leven bloeit en tal van troubadours een compleet nieuw idee lanceren: de fin amor of hoofse liefde!

In hun canso (lied met strofen) bezingen de troubadours hun onbereikbare geliefde, hun dòmna (dame). Deze verfijnde troubadourskunst ontstaat aan de Occitaanse hoven en zal zich in heel Frankrijk, en nadien ook in Engeland en de Lage Landen, verspreiden.

Het unieke ensemble La Roza Enflorese legt zich al jaren met succes toe op Sefardische gezangen, waarbij ze telkens ook een uitgebreid instrumentarium gebruiken uit verschillende streken en periodes.

Het ensemble brengt deze betoverende ritmes en sfeervolle melodieën als een ontmoeting tussen traditionele en moderne muziek, waarbij het zowel klassieke als populaire muziektechnieken hanteert, en ook gebruikt maakt van improvisatie.

Met muziek van Raimbaut de Vaqueyras, Bernard de Ventadorn, Guy d’Ussel, Bertrand d’Alamanon, en anderen.

In de pers

“Stemmige wereldmuziek met een klassiek randje: broeierig, zwanger van heimwee, opzwepend en dromerig [...]” (De Standaard)

Credits

roza-enflorese.be

met Edith Saint Mard (zang), Philippe Malfeyt (luit, ud en guiterne), Bernard Mouton (blokfluit en doudouk), Sigrid Vandenbogaerde (cello), Didier François (nyckelharpa en viola da Sienna), Anne Niepold (diatonische accordeon) en Vincent Libert (percussie) arrangementen Philippe Malfeyt foto Harold Noben

Kijk ook eens bij:

Murmuring Muses

Sofie Vanden Eynde en Saad Mahmod Jawad
zo 27/03/2022 - 11:00