Bram De Looze - GEANNULEERD

Colour Talk - cd-release concert

zo 29/03/2020 - 11:00
Geannuleerd
Jazz, Festival

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 11
  • Kassa: € 14
  • Cultuurkaart: - € 2
  • UiTPAS Kansentarief: € 2,80

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Bram De Looze – nog altijd maar 28 jaar oud! – maakt al een decennium lang de Europese en New Yorkse podia onveilig met projecten als LABtrio (met Lander Gyselinck van STUFF. en Anneleen Boehme), Pentadox (met Samuel Ber) en een trio met Joey Baron en Robin Verheyen. In 2016 won hij op ‘Gent Jazz’ de ‘Sabam Jazz Award voor jong talent’ en in 2018 kreeg hij de ‘Klara Award’ voor zijn album ‘Switch the stream’.

Zijn samenwerking met pianobouwer Chris Maene mag je gerust een 'match made in heaven' noemen. Bram maakte opnames met verschillende uitzonderlijke instrumenten uit de collectie van Maene.
Na ‘Piano é Forte’ (‘Leuven Jazz 2017’) op replica’s van historische pianoforte’s, volgde in 2018 het album ‘Switch the stream’, ingespeeld op de revolutionaire straight strung of rechtsnarige vleugelpiano van Chris Maene. Hij fleurde afgelopen najaar bij 30CC ook ‘The Sound of Piano’ op met bewerkingen van J.S. Bach.

Hij benadert deze instrumenten niet zozeer vanuit hun relatie tot de muziekgeschiedenis, maar vooral vanuit hun unieke en karakteristieke klank. De klank an sich dus.

Tijdens 'Leuven Jazz' lanceert Bram zijn nieuwe album 'Colour Talk' op een speciale Steinway concertvleugel uit 1875.
Het instrument is modern, maar heeft tegelijk een eigen timbre. Bram kent dit instrument en zijn specifieke klank tot in de kleinste details. Zo wordt het concert een interessante smeltkroes van jazz en een uniek historisch instrument.

In tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd zal Bram De Looze op een bijzondere, historische piano uit 1875 spelen en niet op de Maene-Viñoly piano.

In de pers

  • "Muziek die het midden houdt tussen jazz, klassiek en improvisatie, zoals ook Uri Caine en Jason Moran dat doen. (…) Wat een virtuositeit, wat een maturiteit. (…) Sommige stukken doen zelfs denken aan superpianist Keith Jarrett. Dat belooft voor de toekomst.” (****De Standaard, 8 november 2018)
  • “Een fascinerende collectie composities waarop De Looze zijn liefde voor vrije jazz, klassiek en eigentijds op een eindeloze manier in elkaar laat vervloeien.” (****writteninmusic.com, 21 november 2018)

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 11
  • Kassa: € 14
  • Cultuurkaart: - € 2
  • UiTPAS Kansentarief: € 2,80