Boekvoorstelling 'Finse dagen' van Herman Koch

wo 26/02/2020 - 20:00
Geannuleerd
Literatuur
Gratis
geannuleerd - tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht

Ticketprijzen

€ 7 -  € 4 (-26 / studenten / 65+)

Wegens privé redenen wordt de boekvoorstelling van Herman Koch helaas geannuleerd.

Op feestjes, tijdens etentjes, wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland.

Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist. Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren. 

'Finse dagen' is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Interview door Jelle Van Riet.

Na afloop signeert Herman Koch graag je boek. Boekenverkoop door Standaard Boekhandel.

Credits

een organisatie van 30CC, Standaard Boekhandel, Leuven Leest en uitgeverij Ambo/Anthos