Boekvoorstelling De Eenzame Uitvaart

Peter Mangel Schots
zo 01/10/2023 - 11:00 Tickets

Ticketprijzen

gratis, met inschrijving 

De Eenzame Uitvaart Leuven is geschreven door Peter Mangel Schots en met gedichten van Mustafa Kör, Herlinda Vekemans, Lieve Desmet, Paul Bogaert, Alain Delmotte en Charles Ducal.

De Eenzame Uitvaart geeft een poëtisch laatste saluut aan mensen die meestal buiten de boot vielen tijdens hun leven en zonder aanwezigheid van naasten worden begraven. Wat rest is enkel nog het kleine ritueel: de urn of de kist, de bloemen en het gedicht.

Met het project maken we eenzaamheid die meestal verborgen blijft, zichtbaar.

Jaarlijks sterven een hoog aantal mensen zonder dat iemand naar hen omkijkt. De Eenzame Uitvaart zorgt voor een gelegenheidsgedicht speciaal voor de overledene die de dichter voordraagt op de uitvaart. Een eerbetoon aan de eenzaamheid, de vergeten dood.

Ter gelegenheid van 30 Eenzame Uitvaarten in Leuven is er met medewerking van 30CC en De Stad Leuven een publicatie gemaakt die door Borgerhoff & Lamberigts wordt uitgegeven.

Wij nodigen je graag uit voor de boekpresentatie en receptie. Je kan het boek met een tijdelijke korting reserveren, of ter plekke aanschaffen.

Credits

VONK & Zonen, 30cc en de Stad Leuven

petermangelschots.whaai.be