Boek Lokal gaat digitaal!

zo 21/06/2020 - 12:15
gratis
Literatuur
Gratis
Online
livestream
gratis

Ticketprijzen

12.15 uur - Paulien Cornelissen
16.30 uur - Dominique Biebau
20.00 uur - Leesclub 'Kindertijd' met inschrijving (max. 10 personen)

Op 21 juni organiseren we een unieke, digitale editie van Boek Lokal. Je kan dus vanop je terras of in je zetel thuis gratis mee genieten van heel wat literair lekkers!

We vertellen je graag meer over het voorlopige programma hieronder! Maar je kan al zeker zijn van een zondag volledig gevuld met literaire traktaties. Bovendien zullen we de komende weken ook enkele leuke zomeracties lanceren. Wat dacht je van een echte ouderwetse briefwisseling met een Leuvense auteur? Hou onze website en social media dus zeker in de gaten!

De Boekenkamer met Paulien Cornelisse

De Nederlandse Paulien Cornelisse kan je kennen als schrijfster, cabaretière, columniste en televisiepresentator. Maar zoals ze zelf zegt, is taal wel echt haar ding, ze schreef er zelfs een boek over. Ook Japan fascineert haar en daarover schreef ze in 2020 haar laatste boek 'Japan in honderd kleine stukjes'. Deze en andere boeken komen zeker aan bod in de Boekenkamer. Paulien gaat in gesprek met Katrien Steyaert en jij zal er ongetwijfeld een uniek en onderhoudend leeslijstje aan over houden.

De Boekenkamer met Paulien Cornelisse kan je online volgen. De link zal hier later toegevoegd worden en ook via social media gedeeld.

>>>zondag 21 juni - 12.15 uur - De Boekenkamer met Paulien Cornelis

Dominique Biebau in gesprek met Katrien Elen


Met 'Russisch voor beginners' kon je Dominique Biebau wel al eerder vinden op de site 'Leuven Leest'. Niet verwonderlijk want de auteur kende veel succes met zijn derde roman en kreeg veel fans binnen Leuven Leest. Zo tipte ambassadeur Inge het boek vlak na verschijnen met veel overtuiging. Maar ook Guido Eeckhaut ging in gesprek met hem. En tenslotte werd het boek ook opgenomen in ons overzicht van beste titels van 2019.
Maar niet enkel in Leuven werd de Bierbeekse auteur opgemerkt, hij won immers de Hercule Poirotprijs én de Gouden Strop met dit boek.
Het kan je dus niet verbazen dat wij op 21 juni een gesprek met hem organiseren. Katrien Elen zal met hem aperitieven én in gesprek gaan over zijn succesvol boek en zoveel meer.

Dit gesprek met Dominique kan je online volgen. De link zal hier later toegevoegd worden en ook via social media gedeeld.

>>>zondag 21 juni - 16.30 uur - Dominique Biebau

Leesclub met Niña Weijers over 'Kindertijd' van Tove Ditlevsen


We sluiten de dag af met een unieke kans voor de Leuvense lezers in samenwerking met Das Mag. Jij kan in avant-première 'Kindertijd' van Tove Ditlevsens lezen en er op 21 juni in gesprek over gaan met Niña Weijers, een van de eerste pleitbezorgers van dit boek.
Tove Ditlevsen (1917–1976) werd jarenlang gezien als een schrijver die niet in de literaire kringen van haar tijd paste; ze was een huisvrouw uit de arbeidersklasse met vier gestrande huwelijken en een sluimerende drugsverslaving, waar ze ook nog eens openhartig over schreef. Hoe anders is dat nu: een nieuwe generatie van veelal jonge lezers herontdekt wereldwijd het oeuvre van Tove Ditlevsen. Ze wordt nu gezien als een van de grote literaire sterren van Denemarken. Haar rauwe en springlevende proza krijgt eindelijk de waardering die het verdient. Geen wonder dus dat Das Mag het eerste boek van de Kopenhagen-trilogie 'Kindertijd' voor het eerst in het Nederlands in juni uitgeeft.

Alvast enkele reacties op die Kopenhagen-trilogie:
‘Ik overdrijf niet als ik zeg: het beste wat ik in tijden las. De stem van Ditlevsen is zo eigen, krachtig, wild, breekbaar en precies. Je wilt er eindeloos en ademloos naar luisteren. - Niña Weijers
‘De beste Deense schrijver waarvan je nog nooit hebt gehoord.’ - The Spectator
‘Een meesterwerk.’ - The Guardian
‘Ongelooflijk aangrijpend en actueel.’ - Saturday Review
Hoe gaat dit in zijn werk?

De eerste tien lezers die zich aanmelden voor deze leesclub met een woordje uitleg waarom zij graag willen meedoen, krijgen het boek door ons bezorgd.

Stuur een mailtje naar leuvenleest@leuven.be waarom jij graag meeleest !

>>>zondag 21 juni krijg je dan om 20.00 uur toegang tot een online living waar je in gesprek kan met deze andere Leuvense lezers en Niña Weijers.