Boek Lokal - Ook bomen slapen (try-out)

Annemarie Peeters – Elise Caluwaerts – Maja Jantar
zo 23/06/2019 - 13:00
Muziek, Literatuur
Gratis
45'
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

gratis met reservatie

De Leuvense muzikante en schrijfster Annemarie Peeters bracht vorig jaar Ook bomen slapen (uitgeverij Vrijdag) uit: een poëtische, stormachtige en soms rauwe roman over wat het betekent om een ‘stem’ te hebben – of niet. Ofelia, een jonge zangeres verlangt in Ook bomen slapen wanhopig naar applaus, maar botst op muren van stilte. Sopraan Elise Caluwaerts las het boek en herkende er haar eigen dilemma’s in. 

Samen met de eigenzinnige stemkunstenares Maja Jantar besloten ze om de wereld van Ofelia tot klinken te brengen. Een intiem vertel-concert vol gefluisterde klanken, schurende soundscapes en vooral heel veel stem: ergens tussen jammerklacht en wiegenlied, tussen opera en kleinkunst. Van zo dichtbij hoorde u Elise Caluwaerts nog nooit. 

In de pers

Over Ook bomen slapen: 

“Een prachtige leeservaring” (Ons Erfdeel) 

“Een knappe, meerstemmige roman die draait om keuzes die mensen maken, en vooral de gevolgen ervan.” (Gazet Van Antwerpen) 

“Haar proza leest als poëzie, haar poëzie als proza” (Algemeen Dagblad) 

"Ook bomen slapen vertoont, ook al gaat het hier om een debuut, alle kenmerken van een gerijpt schrijverschap." (Mappalibri) 

" Prachtig taalgebruik, poëtisch, en toch een vlotte en pakkende schrijfstijl, een boek over muziek, over opera, over mensen, over de dunne lijn tussen genialiteit en gekte. Voor mij een boek dat ik letterlijk in één ruk heb uitgelezen." (***** allesoverboekenenschrijvers.nl) 

“Een knap debuut over liefde, bomen en hoe prille jeugdervaringen ons sturen” (Koen Peeters)

ticketinfo volgt

Ticketprijzen

gratis met reservatie