Bach Recomposed

Peter Gregson (UK) / Kjartan Sveinsson, Gyda Valtysdottir (IS), Bert Cools, Indré Jurgelevičiūté (LT) en Shahzad Ismaily (US)
wo 12/02/2020 - 20:00 Tickets
Muziek, Klassiek
60' - pauze - 75'

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) 

check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

De bekende 'Cello Suites' van Bach krijgen een moderne bewerking van de jonge Schotse componist Peter Gregson. Hij vertolkt ze samen met een ensemble van vijf andere cellisten, in steeds wisselende opstelling, en met een subtiel elektronisch fundament. Gregson is een van de meest gevierde Britse cellisten en hedendaagse componisten. Hij bracht al drie solo-albums uit en componeerde en speelde diverse soundtracks voor films. Hij werkte samen met Max Richter, Jóhann Jóhannsson en Gabriel Prokofiev en was al een opgemerkte vertolker op onze eerste 'The Sound of C'.

Over Peter Gregson & Cello Ensemble Peter Gregson studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen en is één van de meest gevierde cellisten en hedendaagse componisten van Groot-Brittannië. Eerder bracht hij drie solo albums uit: Terminal (2010), Lights in the sky (2014) en Touch (2015). Zowel Max Richter als Jóhann Jóhannsson schreven een stuk voor hem. Zes jaar na Max Richter en Vivaldi The four seasons vroeg het prestigieuze Deutsche Grammophon hem voor de baanbrekende Recomposed-reeks aan de slag te gaan met de Cello suites van Johann Sebastian Bach, één van de meest bekende en meest geliefde werken in de klassieke muziek. 300 jaar na hun creatie krijgen de Cello suites een prachtige herinterpretatie, nu uitgevoerd door Gregson en vijf andere cellisten, mét een subtiel elektronisch fundament, gecreëerd en gespeeld door Gregson zelf.

Op dezelfde avond krijg je een uniek gelegenheidsproject in nordic sfeer, ontstaan tijdens People Festival in Berlijn (van onder meer de gebroeders Dessner van The National). Gitarist Bert Cools en kankles-speelster Indré Jurgelevičiūté (beiden lid van de band Merope dat met Naktès de Klara Award voor Beste Belgische World Album ontving en later op het jaar in de Predikherenkerk aan de zijde van de Sloveense groep Sirom zal optreden), brengen de voormalige Sigur Rós-toetsenist Kjartan Sveinsson en Múm-lid Gyda Valtysdottir mee en voegen er drummer Shahzad Ismaily (Marc Ribot en John Zorn) aan toe. Ze brengen een verzameling van gezamenlijke composities en eigen werk in nieuwe uitvoeringen. Als een muzikaal landschap van betoverende Litouwse folk, mystieke IJslandse texturen en minimale pianomuziek.

In de pers

  • “This is a magnificent achievement that certainly does earn a place alongside the likes of Watkin, Schiff and Rostropovich.” wheresrunnicles.com
  • Icelandic performer and multi-instrumentalist Gyða Valtýsdóttir has won the 2019 Nordic Council Music Prize for her distinctive vocals, instrumental inventiveness, and highly personal charm underline a dignified craftsmanship. - norden.org

Bekijk en luister online