Ba-Ta-Clan

Jacques Offenbach

Brussels Operette Theater
za 12/12/2020 - 14:00
Geannuleerd
za 12/12/2020 - 17:00
Geannuleerd
za 12/12/2020 - 20:00
Geannuleerd
Opera & Operette
Overdag

Ticketprijzen

€ 23 (rang 1) - € 21 (rang 2) - € 16 (rang 3)

check onze kortingen

Jacques Offenbach werd ook wel ‘de Mozart van de Champs-Elysées’ genoemd. Zijn operette Ba-ta-clan was zijn eerste grote hit en wordt vaak als zijn meest geslaagde eenakter genoemd. Ongetwijfeld is het een van de meest kluchtige. Het is een zogenoemde chinoiserie musicale en vertelt het verhaal van ‘Che-i-noor’ (China) dat geregeerd wordt door een trio Chinezen, die ongelukkige Parijzenaars in vermomming blijken te zijn.

Offenbach steekt hier de draak met de hele bataklang van politieke machtspelletjes. Tegelijk brengt hij een muzikale parodie op de heersende opera-conventies, evenals een flinke dosis Frans chauvinisme. Op korte tijd sloegen de meeslepende deuntjes in bij alle lagen van de Franse maatschappij en waren ze te horen in quasi alle Parijse dans- en balzalen. In de daaropvolgende decennia werd Ba-ta-clan meermaals opgevoerd in Parijs, Londen en New York.

gezongen in het Frans met Nederlandse boventitels

Credits

muziek Jacques Offenbach libretto  Ludovic Halévy koor Brussels Operette Theater orkest Kamerorkest Nuove Musiche dirigent Eric Lederhandler regie Lieven Baert

www.brusselsoperettetheater.be