B-Jazz International Contest 2020 - GEANNULEERD

FINALE 2

Guido Della Gatta Quartet (IT), Meatshell (NL) en Max Petersen Trio (CH)
za 21/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
Jazz, Festival
OPEK
max. 200 plaatsen

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 7  
  • Kassa: € 10
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijs): € 2

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

De ‘B-Jazz International Contest’ is een gerenommeerde internationale wedstrijd voor jazzmuzikanten jonger dan 30 jaar. Uit 109 inzendingen uit 27 landen koos de jury van de preselectie vier finalisten en via het internationaal netwerk van ‘B-Jazz’ werden er daar nog twee finalisten aan toegevoegd.

Tijdens deze tweede finale-avond beoordeelt de internationale vakjury het Max Petersen Trio (Zwitserland), Meatshell (Nederland) en het Guido Della Gatta Quartet (Italië - via het Saint Louis College of Music in Rome, Italië).

Deze finale-avond wordt afgesloten met een gratis ‘Late Night Jam’, waarbij een ritmesectie van LUCA - School of Arts de zaak op gang trekt.

De bekendmaking van de resultaten van de wedstrijd vindt plaats op zondag 22 maart in 30CC/Schouwburg, met aansluitend een mini-concert van de winnaar.

20.10 uur: Guido Della Gatta Quartet (vierde finalist)
21.15 uur: Meatshell (vijfde finalist)
22.20 uur: Max Petersen Trio (zesde finalist)
23.00 uur: Late Night Jam
01.00 uur: einde

OVER B-JAZZ

De doelstelling van B-Jazz is het jazztalent van morgen te ontdekken, promoten en ondersteunen, door jonge en ambitieuze muzikanten de mogelijkheid te bieden zich in optimale omstandigheden te presenteren aan een internationale vakjury en een levend publiek.

‘B-Jazz’ pakt niet uit met (inter)nationale grote namen maar focust op aanstormend jazztalent, dat dankzij deelname aan deze wedstrijd internationale ervaring opdoet en contacten legt. Een ietwat gewaagde maar weloverwogen keuze. Deelnemers aan ‘B-Jazz’ begonnen ooit als amateurs, maar zijn ondertussen van heel hoog niveau en zij kunnen mits een duwtje in de rug makkelijk(er) doorstoten naar het professionele jazzcircuit. Dit zorgt voor een spannende en dynamische wedstrijd.

Credits

organisatie Muziekmozaïek Folk & Jazz in samenwerking met 30CC, OPEK en Café Entrepot

Ticketprijzen

  • Voorverkoop: € 7  
  • Kassa: € 10
  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijs): € 2