Are Kalvø

boekvoorstelling 'De outdoorwaanzin', Hoe de trek naar buiten ons vroeg of laat te pakken krijgt

za 01/02/2020 - 13:00
gratis met reservatie!
Literatuur
Gratis
gratis met reservatie!

Ticketprijzen

inschrijving via info@barboek.be

De populaire Noorse schrijver Are Kalvø komt naar Leuven.

Behalve schrijver is Kalvø ook een van de populairste cabaretiers van Noorwegen, het grootste dagblad van Noorwegen Aftenposten noemt hem zelfs ‘Norway’s funniest man’. 

Zijn meest recente boek 'De outdoorwaanzin', kwam eind 2019 uit in ons land, was in Noorwegen het bestverkochte non-fictie boek van 2018 met momenteel ruim 120.000 verkochte exemplaren. In de Bestseller-van-de-maand Top 20 van week 2 t/m week 6 van 2020 staat het boek weer op plaats 1. Dit is opmerkelijk omdat de lijst bestaat uit zowel fictie- als nonfictietitels en het boek geschreven is in de minderheidstaal Nynorsk. 

Met de cabaretvoorstelling die bij 'De outdoorwaanzin' hoort, heeft Are Kalvø inmiddels meer dan honderd keer opgetreden. 

Gesprek in het Engels. Interview door Katrien Steyaert.

De outdoorwaanzin (uitgeverij Balans)

Op enig moment, meestal ergens tussen je dertigste en je veertigste, begint het door te dringen: het lijkt wel alsof je steeds meer vrienden kwijtraakt aan de natuur. Goede vrienden, met wie je vroeger eindeloos kon ouwehoeren in de kroeg, blijken opeens natuurmensen te zijn geworden. 

Are Kalvø, die opgroeide in de Noorse natuur, maar als student tot zijn volle tevredenheid verhuisde naar de stad, voelde nooit de drang om terug te keren. Maar uit fascinatie voor ‘de trek naar buiten’, besluit hij te proberen van de natuur te houden en de stoute wandelschoenen aan te trekken, om zijn vrienden terug te vinden.

Het resultaat van deze zoektocht is een ontzettend geestig boek, vol even hilarische als haarscherpe waarnemingen.